Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Mizerabilii

Cu francezii ne avem ca fraţii. De unde şi celebra lozincă „Vive lamitie franco-roumaine!”. Iubirea asta s-a tradus mai ales în schimburile culturale: ei au concesionat pe termen nelimitat Bucureştiului denumirea de „micul Paris”, în timp ce noi, cam în aceeaşi perioadă, i-am urcat în tren pe Eugen Ionescu şi Brâncuşi, şi i-am trimis la „specializare” la Paris. Când ultimul ne-a oferit operele sale în anii 50, l-am refuzat politicos. Tot era Franţa acolo.

Generozitatea românească faţă de francezi s-a văzut şi în fotbal. Prin 1997, Steaua câştiga la masa verde un meci cu PSG în Ghencea, după care, sensibilizaţi de mâhnirea din tabăra oaspeţilor, „roş-albaştrii” le-au pregătit un cadou în retur. „Père NoÔl” a venit anticipat în acel an pentru parizieni, care au mers mai departe graţie unui 5-0 pe „Parc des Princes”. Stadion unde acum câteva decenii se înclina şi naţionala noastră.

La începutul lui 2002, dornici să ne mai ridice moralul după ratarea Mondialului asiatic, Jac şi Rac ne-au invitat să jucăm un amical. Au făcut ei o gafă, dar neintenţionată, publicând pe afi şul de meci un ţigan lăutar, drept simbol al României. „Este un violonist”, s-au scuzat organizatorii, „care exprimă virtuozitatea poporului vostru, este un simbol al talentului românilor”. Mais oui!

După 7 ani, Taraful de la Mogoşoaia revine la Paris. Am rămas aceiaşi ţigani, mizerabili, în fundul gol, dar cântăm parcă mai bine. Ţigănuşul priceput Mutu s-a specializat pe treptele galeriei Uffi zi din Florenţa, în timp ce noul bulibaşă, Răzvan Lucescu, a subtilizat nişte portofele în cupele europene. Iar sâmbătă, pe „Stade de France”, vom da show pentru 80.000 de francezi. Aşa, să moară Madonna de ciudă!

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: