FORMULA1/ Marele premiu al Bulgariei, aproape de realitate

Conform lui Rumen Petkov, preş edintele Federaţiei Bulgare de Automobilism, Marele Premiu al Bulgariei la Formula 1 începe să prindă contur. Oficialii de peste Dunăre au avut mai multe discuţii la Nurburgring cu Bernie Ecclestone vizavi de semnarea unui contract pe 10 ani pentru gazduirea Marelui Circ în Bulgaria

Petkov, care este şi preş edintele comitetului de organizare, a spus ca discuţiile cu Ecclestone au fost extrem de productive, că se apropie de îndeplinirea obiectivului şi că este posibil să semneze contractul chiar în timpul unei apropiate vizite a lui Bernie în Bulgaria.

Conform lui Petkov, circuitul urmeaza a fi construit lânga unul dintre cele trei mari ora e ale ţării vecine, So fia, Varna sau Burgas. Cele trei localităţi dispun de o infrastructura mult mai buna decât cea a oraşului Pleven, cel care era vehiculat iniţial ca posibilă gazdă a Marelui Premiu al Bulgariei.

Petkov a mai adăugat că speră ca prin această cursă să atragă şi numero i fani români, ucraineni, ruş i ş i turci. Astfel, Bulgaria s-ar putea să gazduiască două mari competiţii internaţionale de automobilism, dupa ce din 2010 va avea şi etapă în Campionatul Mondial de Raliuri.

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...