FORMULA 1/ Regele revine

Ferrari a anun at oficial ca Michael Schumacher va reveni în Formula 1 pentru a-l înlocui pe Felipe Massa în Marele Premiu al Europei de la Valencia, de pe 23 august

În Marele Premiu al Europei, echipa Ferrari îl va avea la volanul unuia dintre monoposturi pe septuplul campion mondial Michael Schumacher. Pentru a fi apt din punct de vedere fi zic, acesta va efectua un amplu program de antrenament pe parcursul următoarelor zile. “Cel mai important lucru este că toate veştile cu privire la Felipe sunt pozitive. Îi doresc din nou toate cele bune”, a declarat Schumacher, referindu-se la faptul că starea de sănătate a lui Massa s-a îmbunătăţit mult în ultimele zile.

“M-am întâlnit cu Stefano Domenicali şi Luca di Montezemolo şi, împreună, am decis să mă pregătesc să îi iau locul lui Felipe. Deşi este adevărat că Formula 1 a fost un capitol complet închis pentru mine pentru mult timp, este de asemenea adevărat că din motive de loialitate faţă de echipă nu pot ignora această situaţie nefericită. Dar ca şi competitor, aştept de asemenea cu mare nerăbdare să fac faţă acestei provocări”, a spus Schumi.

Germanul va concura pentru Ferrari până în momentul în care Felipe Massa va fi apt pentru a reveni la volanul monopostului F60, după accidentul suferit în Ungaria. Până la finalul acestui sezon au mai rămas 7 curse, inclusiv cea de la Valencia, de la fi nalul lunii august.

Schumacher s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, iar ulterior a participat în mai multe curse de motociclism, suferind un accident destul de serios în luna februarie. Germanul a pilotat pentru ultima oară un monopost de Formula 1 în aprilie 2008, când a testat F2008 pe circuitul de la Barcelona. El nu a efectuat nici un test cu actualul monopost al echipei, F60, în condiţiile în care regulamentul tehnic pentru acest sezon s-a schimbat radical faţă de sezoanele precedente.

Massa se reface repede

Conform doctorului personal al lui Felipe Massa, Dino Altman, acesta se gândeşte deja la momentul revenirii pe pistă. Deşi a glumit şi a spus că Massa arată ca un boxer, Altman a spus că brazilianul se reface foarte repede. El a început deja să mănânce mâncare normală, să se plimbe prin cameră şi să facă duş. În plus, medicul personal al pilotului a menţionat că acesta nu are nici o problemă la ochiul stâng, în zona în care a fost lovit de arcul desprins din monopostul lui Barrichello.

În acest moment, Massa nu are nevoie de nici un tratament special pentru a se recupera, însă doctorul a păstrat o doză de pesimism în ceea ce priveşte o posibilă revenire a acestuia în curse. “Felipe are o idee fixă, se gândeste doar la curse şi nu îi este teamă să se întoarcă în monopost. El crede că va putea să alerge chiar şi la Valencia”. În ciuda entuziasmului pilotului brazilian, doctorii de la spitalul din Budapesta au spus că este imposibil de precizat când va fi el pregătit din punct de vedere fizic pentru a lua startul într-un Grand Prix.

Brazilianul este în continuare o persoană veselă, spunând că Michael Schumacher va trebuie să îi ceară voie să îi piloteze monopostul. Felipe glumeşte toată ziua în spital cu fratele şi cu prietenii săi, în timp ce întreaga recuperare se efectuează sub atenta supraveghere a medicilor maghiari, a doctorului său personal şi a echipei medicale a Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...