Formula 1: Dubla McLaren in Malaezia!

Dacă echipa italiană de la Ferrari a dominat copios primele două zile din marele premiu de formula 1 al Malaeziei, McLaren, cu un Fernando Alonso imperial, a făcut spectacol în cursa propriu zisă şi a obţinut primele două locuri la final.

După o cursă ceva mai puţin reuşită în deschidere, la Melbourne, Fernando Alonso, campionul mondial en-titre, şi-a demonstrat din nou talentul cu o cursă excelentă la Sepang unde a dominat jocurile şi s-a impus cu peste 17 secunde avans faţă de sportivul de pe locul doi.

Un alt nume care a făcut spectacol la Sepang a fost chiar debutantul englez Lewis Hamilton, colegul lui Alonso de la McLaren, cel care anunţa că vrea să-şi îmbunătăţească locul trei din Australia şi a încheiat cursa de la Sepang pe locul doi, cu ceva emoţii, reuşind astfel dubla pentru McLaren.

Podiumul a fost încheiat de finlandezul Kimi Raikkonen, de la Ferrari, învingătorul de la Melbourne, cel care a profitat de problemele lui Hamilton şi a recuperat mai bine de cinci secunde pe ultimele tururi dar nu a reuşit în final să-l depăşească pe englez.

Au mai încheiat în puncte germanul Nick Heidfeld, brazilianul Felipe Massa, italianul Giancarlo Fisichella, italianul Jarno Trulli şi finlandezul Heiki Kovalainen, în timp ce germanii Nico Rosberg şi Adrian Sutil, britanicul David Coulthard şi olandezul Christian Albers au abandonat.

Cu o victorie şi un loc doi, Alonso a pus deja stăpânire pe clasamentul general cu 18 puncte, el fiind urmat de Raikkonen cu 16 puncte şi Hamilton cu 14 puncte, în timp ce, cu doi sportivi în primi trei din clasamentul general, McLaren este lideră la constructori cu 32 de puncte, urmată de Ferrari cu 23 de puncte şi BMW cu 10 puncte.

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...