FORMULA 1/ Button fara contract?

De i are s anse foarte mari de a deveni campion mondial, Jenson Button nu a semnat înca un contract pentru anul viitor cu echipa Brawn GP. Negocierile dintre el s i gruparea britanica s-au blocat, dupa ce s-a pus în discu tie recuperarea reducerii de salariu de 5 milioane de dolari, pe care Button a acceptat-o anul acesta.

Englezul a fost de acord sa primeasca mai put ini bani pentru a-i sprijini pe actualii proprietari sa preia echipa. În plus, el s i-a platit din propriul buzunar toate deplasarile la cursele din acest an, adica biletele de avion si cazarile. Managerul lui Button, Richard Goddard, a declarat pentru Daily Star Sunday ca este socat de faptul ca Brawn GP nu îi ofera pilotului decât o mica marire de salariu.

În aceste condi ii, dupa ultima etapa din Abu Dhabi, am putea vedea cum campionul mondial parase te echipa cu care a cucerit titlul. Ross Brawn s tie acest lucru, dar decizia lui de a nu-i oferi mai mul i bani s-ar putea baza pe faptul ca Button i-a creat în paddock imaginea unui pilot în regres.

Dupa un start puternic de sezon, el nu a mai câs tigat curse si nu a mai avut rezultate deosebite, lucru ce îi face pe cei de la echipa sa îs i ridice semne de întrebare vizavi de rezultatele pe care ar putea sa le obt ina în 2010.