Finalul perioadei de transferări în Europa

în această seară perioada oficială de a efectua transferuri de jucători ia sfârşit. Se încheie o perioadă de mercato cu numeroase mutări interesante iar cele 48 de echipe rămase în cupele europene trebuie să se grăbească cu înaintarea listelor de jucători la UEFA.

începând de mâine atenţia se va muta asupra jucătorilor care în vară devin liberi de contract şi nu mai vor să-şi prelungească înţelegerile cu actualele cluburi.

în Italia, cele mai importante mutări le-a reuşit la prima vedere AC Milan, echipa lui Carlo Ancelotti aducându-i pe Ronaldo, Massimo Oddo, Leandro Grimi şi portarul Marco Storari.

Inter nu a adus nici un jucător deşi s-au vehiculat numele lui Buffon, Riquelme, Messi sau Diarra, Roma l-a adus pe suedezul Wilhelmsson iar Parma pe Giuseppe Rossi, o tânără speranţă a fotbalului italian ce vine tocmai de la Manchester United.

Alte mutări interesante, Chievo i-a luat pe Cesar Prates, Erjon Bogdani şi Vincenzo Italiano, Lazio pe Luis Jimenez, Messina pe Ibrahima Bakayoko şi Vincent Candela, Reggina pe Pasquale Foggia, şi Siena pe Massimo Maccarone.

în Franţa, Lyon i-a luat pe Milan Baroş şi Fabio Dos Santos, Bordeaux pariază pe argentinianul Fernando Cavenaghi, Marseille îl păstrează pentru moment pe Franck Ribery, Paris Saint Germain şi-a luat şi ea un argentinian, pe Marcelo Gallardo iar Nantes şi Nice şi-au luat veterani precum Fabien Barthez, Lionel Letizi sau Lilian Laslandes.

în rest, multe discuţii spectaculoase dar nimic concret deşi s-au vehiculat aducerile unor nume precum Javier Saviola şi Jeremie Aliadiere, doriţi de St. Etienne, Niko Kranjcar şi Mika Vayrinen, doriţi de Rennes, sau Nicolae Dică, dorit de Lille, Lens şi Bordeaux.

Bundesliga a fost şi ea extrem de săracă în mutări surpriză dar pe prima pagină au stat transferurile lui Ivica Olic şi Frank Rost la Hamburg, Marius Niculae şi Mohamed Zidan la Mainz, Benny Lauth la Stuttgart şi Marcelinho Carioca la Wolfsburg.

De asemenea discuţii interesante, mai ales la Bayern Munchen, campioana dorindu-i pe Franck Ribery, Arjen Robben, Juan Roman Riquelme şi Jan Schlaudraff.

în Spania, Real Madrid s-a întărit cu Marcelo, Fernando Gago şi Gonzalo Higuain, trei sud-americani, dar rezultatele sunt slabe, în timp ce Barcelona nu a adus nimic nou, Atletico Madrid l-a luat pe Fabiano Eller, Sevilla pe Federico Fazio şi Alexander Kerzhakov, Levante pe Salva, Mallorca pe Ricardo Costa, Real Sociedad pe Savio, Gimnastic pe Jose Maria Calvo iar Villarreal pe Tomasson şi Matias Fernandez.

Premier League a fost din nou cel mai activ jucător de pe piaţa transferurilor în special şi datorită investiţiilor masive făcute de propietarii străini de cluburi.

Cu toate acestea, campioana Chelsea nu a transferat nici un jucător deşi pe lista ei s-au aflat Quaresma, Richards, Ferrari sau Stepanov. De altfel, formaţia lui Jose Mourinho a fost una din puţinele din Anglia care nu a adus jucători.

Printre cele mai interesante mutări, Aston Villa i-a luat pe John Carew şi Ashley Young, Blackburn Rovers pe Christopher Samba, David Dunn, Bruno Berner şi Stephen Warnock, Charlton pe Alexander Song, Ben Thatcher şi Zhang Zhi, Everton pe Manuel Fernandes, Fulham pe Alexei Smertin, Vincenzo Montella şi Clint Dempsey, Liverpool pe Alvaro Arbeloa, Daniele Padelli şi Jordy Brouwer, Newcastle oe Oguchi Onyewu, Portsmouth pe Djimi Traore, Arnold Mvuemba şi Lauren Bisan Etame, Tottenham pe Ricardo Rocha, West Ham United pe Nigel Quashie, Luis Boa Morte, Calum Davenport, Lucas Neill şi Kepa Blanco, iar Wigan pe Julius Aghahowa.

Nici lidera din Premier League, Manchester United, nu s-a întârit dar formaţia lui Sir Alex Ferguson a mers foarte bine în acest sezon.

Amos News 

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...