Finala Australian Open: Novak Djokovici – Stefanos Tsitsipas. Vom avea un nou lider ATP

Carlos Alcaraz nu va mai fi pe primul loc al ierarhiei ATP după Australian Open 2023.

Alcaraz va fi depășit de învingătorul finalei de duminică de la Australian Open, Novak Djokovic sau Stefanos Tsitsipas.

Dacă va câștiga Djokovic, atunci va acumula 7070 de puncte și va fi primul în lume. Dacă va învinge Stefanos Tsitsipas, atunci el va ajunge lider.

Stefanos Tsitsipas: „Am terminat numărul unu la juniori, acum vreau să o fac și în tenisul masculin profesionist”

„Joc un tenis grozav, mă bucur de el. Pur și simplu nu văd niciun dezavantaj sau negativitate în ceea ce încerc să fac pe teren. Chiar dacă ceva nu merge, sunt optimist în privința oricărui rezultat și adversar pe care îl voi avea de înfruntat. Este ceva ce lipsea din jocul meu. S-ar putea să nu iasă așa cum îmi doresc, dar dau 110%.

Totul începe cu încrederea, care sunt abilitățile tale și ce poți face pe teren. Am o relație bună cu mine însumi pe teren, este și datorită experienței în același timp.

Știam că este o călătorie foarte lungă și că trebuie să parcurgi anumiți pași pentru a-ți oferi șansa de a concura pentru așa ceva (titlu de Grand Slam), dar am crezut în asta.

În primul rând, ego-ul tău este cel care vorbește. Ori îl ai, ori nu îl ai. În copilărie eram foarte încrezător. Am fost bun în țara mea.

Am arătat că am fost bun ieșind din Grecia și concurând în alte țări. Am terminat numărul unu la juniori, acum vreau să o fac și în tenisul masculin profesionist”, a spus Stefanos Tsitsipas, citat de Eurosport.

Ierarhia jucătorilor cu cele mai multe săptămâni pe primul loc ATP

1 Novak Djokovic 373

2 Roger Federer 310

3 Pete Sampras 286

4 Ivan Lendl 270

5 Jimmy Connors 268

6 Rafael Nadal 209

7 John McEnroe 170

8 Bjorn Borg 109

9 Andre Agassi 101

10 Lleyton Hewitt 80

Stiri recente

Departamentul american al Justiţiei va plăti 100 de milioane de dolari gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, pentru a pune capăt...

Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de...