Tatăl lui Djokovici nu va asista la semifinala fiului său de la Australian Open, după ce a apărut alături de susţinătorii lui Putin

Tatăl lui Novak Djokovici, Srdjan, a declarat că nu va asista la semifinala fiului său de la Australian Open după ce a apărut alături de susţinătorii lui Vladimir Putin.

“Sunt aici doar ca să îmi susţin fiul. Nu am avut intenţia de a provoca astfel de titluri de presă sau perturbări. Drept urmare, am ales să văd semifinala de acasă”, a precizat Srdjan Djokovici.

Srdjan a fost fotografiat alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, la Australian Open. Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţie, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Putin pe el.

Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro-Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin.

În videoclipul postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovici pare să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a reiterat susţinerea pentru Ucraina. “Voi spune asta: Australia este alături de poporul ucrainean.

Aceasta este poziţia Australiei şi Australia este categorică în ceea ce priveşte susţinerea legislaţiei internaţionale. Nu vrem să vedem nicio susţinere a invaziei ruse în Ucraina”.

Novak Djokovici îl întâlneşte pe americanul Tommy Paul în semifinalele Australian Open.

Stiri recente

Emmanuel Macron s-a pozat cu un tricou al echipei Boca Juniors, primit cadou de la noul preşedinte al Argentinei

Javier Milei, noul preşedinte al Argentinei, ales în noiembrie, i-a oferit lui Emmanuel Macron un tricou al echipei argentiniene...