Felix Grigore: A plouat torenţial în poarta celor de la Cluj cu ocazii şi goluri

Managerul General al CS U Craiova, Felix Grigore, spune ca este bucuros pentru victoria obţinută la Cluj, în condiţiile în care nu a avut la dispoziţie toţi jucătorii. „Eram îngrijoraţi înainte de joc pentru că nu aveam la dispoziţie trei jucători: Kay suspendat, Izvoranu accidentat, Curelea şi el accidentat cu două zile înainte de meci, când a suferit o comoţie la antrenament. Am obţinut o victorie meritată, într-un meci în care am ratat extrem de mult. Pe lângă goluri am avut patru-cinci ocazii clare. Aşa că putem spune, având în vedere vremea de afară, că a plouat torenţial în poarta celor de la Cluj cu ocayii şi goluri. Aşa cum am mai spus, cuplul Săndoi-Cîrţu o să facă minuni, plus că acum putem lucra în linişte. Aşteptăm suporterii la stadion. Iar adversarilor nu le putem spune decât: Temeţi-vă de Craiova! „
Craiova nu a avut nici o emoţie cu U Cluj, obţinând tot ce şi-a propus din această deplasare. Autogolul lui Muşat şi reuşita lui Bancu le-au aduc oltenilor toate punctele. Pentru jocul de la Cluj, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi nu au avut la dispoziţie un 11 ideal. În linia defensivă, staff-ul tehnic nu i-a putut utiliza pe Kay, suspendat, şi Izvoranu, accidentat. Astfel, cuplul de fundaşi centrali a fost alcătuit din Frăsinescu şi Acka. De asemenea, probleme şi în ofensivă: Curelea a cedat la ultimul antrenament din Bănie, iar puştiul Andrei Ivan a revenit prea târziu din Luxemburg, unde a evoluat pentru naţionala U19, pentru a fi integrat în programul echipei. Astfel încât în avanposturi s-a început cu Nuno Rocha, susţinut de Bawab. Partida a început deschis, pe contre, combatanţii trecând peste tatonare. Costin, Nuno Viveiros şi Boutajinde îl încălzesc pe Bălgrădean, în vreme ce Nuno Rocha, Bawab şi Bancu bifează ocaziile Craiovei în primul sfert de oră. Treptat, albaştrii pun stăpânire pe joc şi înclină terenul spre poarta lui Veselovsky. Construcţia pornită de Madson ori Brandan curge lin şi se finalizează de fiecare dată cu şuturi periculoase. Presiunea se accentuează şi Nuno Rocha nimereşte vinclul, după un corner marca Brandan. Apoi, Madson, din lovitură liberă, zguduie bara. Finalul de repriză aparţine tot oltenilor, Madson şi Nuno Rocha fiind la câţiva centimetri de gol. Repriza a doua începe perfect pentru Craiova şi toate şansele de gol din prima parte sunt răzbunare. Nuno Rocha ataca furibund poarta adversă, centrează cu exteriorul, iar Muşat îşi introduce mingea în proprie poartă. Oltenii continuă ofensiva, dar Frăsinescu, cu capul, trimite puţin pe lângă. O singură echipă este pe teren. Iar eforturile ofensive sunt răsplătite în minutul 64, când Nuno Rocha îl lasă singur cu portarul pe Bancu, care lobează pentru 2-0. Oltenii apără avantajul în ofensivă, păstrându-i pe adversari departe de poarta lui Bălgrădean.Se încheie 2-0 pentru craioveni, cu Nuno Rocha pasator decisiv la ambele reuşite ale meciului. În urma victoriei, Universitatea urcă pe 13 în clasament, cu 8 puncte.Temeţi-vă de Craiova!
După meci, Sorin Cârţu a declarat: „Am câştigat meritat, băieţii au făcut un meci bun astăzi. Au respectat cam tot ce am pregătit. Eram supărat la pauză, deoarece era inechitabil un rezultat de 0-0. Lucrurile au intrat pe un făgaş normal în repriza secundă. La pauză le-am şi spus băieţilor că nu îmi amintesc un meci în cariera mea în care să ai atâtea ocazii, dar scorul să fie 0-0. Sunt trei puncte mari care ne dau posibilitatea să prindem încredere că în meciurile viitoare putem să mai recuperăm din punctele pierdute”.
Directorul tehnic al oltenilor l-a felicitate pe Bawab, pentru debutul în tricoul Universităţii: „Mi-a plăcut cum a jucat Bawab. Îl ştiam bine din campionat, dar nu am avut şansă să îl antrenez niciodată. Am avut neşansa să îl am ca adversar şi mi-a creat probleme de fiecare dată. Şi Madson a jucat bine, a avut o bară spectaculoasă. 
La conferinţa de presă de la finalul partidei de pe Cluj Arena, Emil Săndoi a declarat: „Defensiv am stat bine, băieţii s-au dublat perfect, arătând disciplină tactică. Şi nu e uşor, având în vedere că la primul meci am jucat cu Kay şi Izvoranu, care au devenit indisponibili, aşa că am ajuns să improvizăm şi să folosim cuplul Acka – Brandan, iar acum am jucat cu alţi doi fundaşi centrali, Acka şi Frăsinescu“.
Antrenorul craiovean a explicat care a fost cheia victoriei: „Datorită traseelor pe care le-am stabilit am reuşit să destabilizăm defensiva lui U Cluj. Cred că acesta a fost principalul motiv datorită căruia am câştigat, nu jocul adversarului. Am legat două victorii, este important pentru echipă, în special pentru moralul grupului“.
Săndoi a vorbit şi despre cartonaşul roşu primit în final de joc de Brandan: „A fost o încărcătură mare la echipă, pentru că rezultatele întârziau să apară. Şi, la un momentdat, jucătorii s-au descătuşat. Îmi pare rău de cartonaşul roşu primit, dar şi de galbene. Pentru că nici la meciurile următoare nu vom avea efectiv complet“.