Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

FC BARCELONA/ Aliaksandr Hleb vrea sa plece la Bayern

Aliaksandr Hleb a anunţat că s-a plictisit să „frece” banca de rezerve a Barcelonei şi că îşi doreşte foarte mult un transfer în Germania, la Bayern Munchen, echipă pe care o admiră enorm

Când a plecat în această vară de la Arsenal Londra la F. C. Barcelona, Aliaksandr Hleb credea că face un pas înainte în ceea ce priveşte cariera sa. Clubul „catalan” a plătit 11.8 milioane de lire sterline pentru a-l cumpăra pe mijlocaşul ofensiv al „tunarilor”, iar clauza de reziliere a contractului său a fost fi xată la 71 de milioane de lire sterline. Toate bune şi frumoase doar că Josep Guardiola, antrenorul Barçei, nu prea i-a oferit prea multe şanse de joc. Astfel că au apărut problemele şi, evident, dorinţa de a părăsi gruparea iberică.

„Am 27 de ani, o vârstă la care un fotbalist ajunge la un potenţial maxim. Nu vreau să îmi petrec această perioadă pe banca de rezerve, vreau să plec de la Barcelona. Interesul lui Bayern Munchen pentru mine este o onoare.Aş fi încântat să ajung la campioana Germaniei şi sunt convins că m-aş descurca de minune, la fel ca în perioada în care am mai jucat în Bundesliga”, a declarat Hleb pentru cotidianul „Bild”.

Zvonurile comform cărora Hleb ar putea ajunge la Bayern au dat din nou naştere speculatilor comform cărora Frank Ribery ar putea părăsi trupa „bavareză”, la vară. Acestea au fost însă infi rmate de către Karl-Heinz Rummenigge, care i-a liniştit pe suporterii celui mai galonat club din Germania spunându-le că francezul nu pleacă până la încheierea contractului, adică până în 2011. Ba mai mult, Ribery însuşi a dat o declaraţie în care susţinea „sus şi tare” că nu are nici o intenţie să se transfere în altă parte şi că Munchen este casa lui în momentul de faţă.

Aşadar, potenţiala venire a lui Aliaksandr Hleb nu ar face decât să „întărească” formaţia lui Klinsmann şi nu are nici o legătură cu eventualele plecări ale unor fotbalişti de la Bayern. Hleb a mai evoluat în Bundesliga, pentru VfB Stuttgart, între 2000 şi 2005, strângând 137 de partide şi 13 goluri.

Citeste mai multe!