CFR CLUJ – RAPID 0-0/ Remiza pentru Dinamo. Cine ia titlul?

0
156

CFR Cluj a pierdut două puncte foarte importante în lupta pentru un nou titlu de campioană a României, remizând pe teren propriu, 0-0, cu Rapid. Elevii lui Duşan Uhrin jr. au întâlnit un adversar hotărât să nu piardă, dar care putea chiar să producă o mare surpriză, profitând de zăpada care a căzut din abundenţă peste cocheta arenă din Gruia. Rezultatul de egalitate dintre cele doua echipe feroviare o avantajează pe Dinamo

Gazdele au început meciul în forţă, prima mare ocazie a întâlnirii fiind ratata de Pereira (‘8). Uruguayanul a trimis puternic de la 20 de metri, însă portarul Rapidului, Andrade, a reuşit să respingă in corner. După numai 15 minute de joc, căpitanul formaţiei clujene, Cadu, a suferit o accidentare la genunchiul drept şi a fost transportat de urgenţă la spital. CFR-ul a dominat în continuare, însă clujenii nu au reuşit decât să se întreacă în ratări, campioni la acest capitol fiind Mara şi Pereira. Pe final, puternicul atacant al formaţiei din Gruia, Kone, a avut de două ori şansa deschiderii scorului, însă de fiecare data rapidiştii au scăpat.

Bucureştenii au cerut o lovitură de la 11 metri chiar în ultimele secvenţe ale primei părţi, însă căderea teatrală a lui Grigorie nu l-a păcălit pe centralul Augustus Constantin (foto).

Repriză “albă”

Lapoviţa din prima repriză s-a transformat, în cele 15 minute în care jucătorii au fost la cabine, într-o ninsoare ca-n poveşti. Mitanul secund a început cu o întârziere de câteva minute, timp în care organizatorii au curăţat tuşele, deja acoperite de zăpadă. După numai cinci minute, Augustus Constantin a solicitat aducerea mingii roşii.

Partea a doua a meciului a adus mult mai multe ocazii importante de gol, iar primele au fost ratate de rapidişti. Djalovici, şi apoi Pitbull (’57), au ratat nepermis, spre disperarea celor aproape 1.000 de suporteri giuleşteni veniţi de la Bucureşti. După numai câteva minute, Grigorie şi-a bătut joc de o ocazie monumentală, trimiţând în plasa laterală, deşi portarul Clujului, Nuno Claro, nu avea nicio şansă să intervină.

Momentele bune ale trupei pregătite de Marian Rada şi Nae Manea au continuat până în minutul 70, când centralul Augustus Constantin a decis întreruperea meciului, pentru că terenul era acoperit aproape în totalitate de zăpadă. La insistenţele jucătorilor, meciul a fost reluat, deşi ceea ce a urmat este departe de noţiunea de sport. Pe un teren asemănător unui patinoar, ambele formaţii au lăsat impresia că se mulţumesc chiar şi cu un singur punct. Au mai existat doar două ocazii mari, câte una de fiecare parte: mai întâi Pitbull a trimis în bară din faţa porţii (’90), pentru ca în minutele de prelungire Kone să trimită peste din poziţie ideală.

Egal pentru Dinamo

Rezultatul final al partidei de la Cluj îi avantajează, evident, pe dinamovişti, care întâlnesc duminica, pe teren propriu, codaşa CS Otopeni.

Principala adversară a “câinilor” pentru titlu devine FC Timişoara, care dă piept, sâmbătă, cu Gaz Metan. În cazul în care timişorenii işi iau revanşa după umilinţa din tur, de la Mediaş, diferenţa dintre alb-roşii şi bănăţeni se reduce, cel puţin până duminică, la un singur punct. De luat în seamă este şi Unirea Urziceni, care s-a instalat pe primul loc după victoria cu Pandurii Târgu Jiu (2-0). Oare cum ar arăta lupta pentru titlu dacă Timişoara şi-ar primi înapoi cele şase puncte luate de FIFA?

Copos crede că Rapidul merita victoria

“Doar neşansa a făcut să nu marcăm. Aş fi preferat să cîştigăm. Viaţa e nedreaptă… Rada şi Manea au reinventat spiritul Rapidului. Puteam cîştiga, am avut un şut în bară. Am încă o gaură în stomac de la ratările lui Pitbull. Din păcate, dinamoviştii au noroc, ca întotdeauna”, a declarat George Copos, intervievat de Gazeta Sporturilor.

Echipele:

CFR Cluj: 1. Nuno Claro – 18. Viera, 20. Cadu (16. Dario Flores ’22), 27. Sousa, 4. Panin – 31. Dani – 19. Culio, 8. Peralta, 33. Pereira (99. Ruiz ’83) – 23. Mara, 17. Y. Kone. Antrenor: Ales Jindra

Rapid: 99. Andrade – 14. Perjă, 4. J.P. Andrade, 5. Mardare, 19. Bozovici – 20. Şt. Grigorie, 15. Lazăr, 30. Spadacio, 10. Herea (22. E. Dică ’72) – 87. Pitbull (16. Ivelja ’90), 21. Djalovici. Antrenor: Marian Rada.

Cartonaşe galbene: Ruiz ’90+7 / Mardare ’70, E.Dică ’79, Grigorie ’90+5.

Cum arată clasamentul Ligii I după meciurile de vineri:

1. Unirea Urziceni 20 12 3 5 30-14 39p

2. Dinamo Bucureşti 19 12 3 4 29-14 39p

3. CFR Cluj 20 10 6 4 26-13 36p

4. FC Timişoara 19 12 5 2 35-21 35p

5. Rapid Bucureşti 20 10 5 5 26-18 35p

6. Steaua Bucureşti 19 7 9 3 25-15 30p

foto: www.rapidişti.ro

Florin Tudor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here