Explicațiile selecționerului Săndoi, după eșecul naționalei de tineret, la Euro U21

România a dezamăgit la EURO U21, iar selecţionerul Emil Săndoi oferă primele explicaţii despre rezultatele negative înregistrate de tricolorii mici. 

După ultimul meci din grupă, cu Croaţia, Săndoi şi-a încheiat contractul cu FRF. Nicolae Dică, fostul antrenor principal de la CS Mioveni, se numără printre pretendeţi la postul rămas vacant.

Emil Săndoi a vorbit despre folosirea prea puține minute a lui Mazilu și titularizarea lui Ișfan, ambele decizii criticate de oamenii din fotbalul românesc:

„Mazilu a intrat 25 de minute cu Spania și 15 minute la ultimul joc. Jucătorul român are probleme fizice la toate nivelurile. Pe Borza și Mazilu i-am lăsat să meargă la U19, având un turneu de calificare”, a spus Săndoi, al DigiSport.

Tehnicianul în vârstă de 58 de ani crede că Mazilu şi Borza nu sunt copţi încă pentru a rezista la intensitatea ridicată a unor dueluri de nivel european. Săndoi e de părere că ambii jucători ai lui Gică Hagi suferă la capitolul fizic şi au, de asemenea, probleme şi în ceea ce priveşte viteza de reacţie.

Ei sunt 2005, am întâlnit Spania în primul meci, iar diferența de forță, viteză, experiență și maturitate a contat. Și la nivel internațional acest lucru se cunoaște și știu ce spun”, a adăugat Săndoi.

În detrimentul lui Mazilu, Săndoi a mizat pe serviciile lui Işfan. Acesta nu regretă deloc decizia de a-l folosi pe Işfan şi e de părere că fotbalistul de la CSU Craiova s-a achitat bine de sarcinile care i-au fost trasate.

”Din punctul meu de vedere, selecția mea nu va fi făcută pe nici cel mai mic interes. Ișfan are forță în duelurile directe și are și viteză, față de alți jucători. Cât a jucat la noi, Ișfan a avut constant o evoluție bună și-a câștigat duelurile. Nu cred că a fost o alegere proastă, pentru că a demonstrat că poate să aibă câștig de cauză cu alți adversari”, a mai completat Săndoi.

Stiri recente

Tsitsipas s-a impus la Monte Carlo, după ce l-a învins în finală pe Ruud

Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul ATP 1000 de la Monte Carlos, după ce l-a învins în finală pe Casper...