EXCLUSIV/ Silvia Pop: ”A fost o greseala casatoria cu Ioan Timofte, dar nu o regret”

Numele frumoasei actriţe şi cîntăreţe Silvia Pop se va lega mereu de cel al fostului mare fotbalist Ioan Timofte, care între 1994 şi 2000 a fost unul dintre jucătorii exponenţiali ai clubului Boavista Porto din Portugalia. Deşi au fost căsătoriţi numai doi ani, între 2004 şi 2006, Silvia şi Tim au rămas prieteni buni

SportM: Cu ce te-a cucerit Ioan Timofte?
Silvia Pop: Tim are multe calităţi, iar din punctul meu de vedere, calitatea supremă este caracterul său altruist. Eu nu am mai întîlnit pe cineva ca el. Cel puţin pentru mine, ar fi făcut orice, eram prioritatea lui numărul unu, şi de multe ori eram mai importantă decît propria lui persoană. Dacă aveam nevoie de bani, mi i-ar fi dat pe toţi, nu-i păsa. Vorba lui era: „Pentru tine orice”.

SportM: Care este cea mai frumoasă amintire petrecută alături de el?
Silvia Pop: Cu siguranţă, nunta noastră. Acea noapte mi s-a impregnat în sufl et şi în „catalogul” cu amintiri. M-am căsătorit la 25 de ani şi am avut nunta la care visează orice femeie. Au fost aproape 600 de invitaţi, iar eu eram foarte, foarte fericită. Era bărbatul pe care mi-l dorisem şi pe care îl iubeam. La 80 de ani, dacă voi apuca ziua aceea, îmi voi aduce cu drag aminte de noaptea noastră magică. Am avut multe amintiri frumoase alături de fostul meu soţ, dar, din păcate, totul a durat numai doi ani.

SportM: Erai la curent cu performanţele lui Ioan Timofte înainte să-l cunoşti?
Silvia Pop: Pînă să-l cunosc pe fostul meu soţ, nu aveam nici o tangenţă cu fotbalul. Nici măcar nu ştiam cîţi jucători sînt într-o echipă. După căsnicia cu Tim, unde aveam patru televizoare în dormitor, din care la trei puteai urmări fotbal, probabil acum ştiu şi echipele din Divizia D. Aşadar, din performanţele lui Tim nu prea ştiam multe, pentru că noi ne-am cunoscut în 2003, după ce el îşi încheiase activitatea sportivă. În 2004, am făcut un tur al Europei, iar cînd am ajuns în Portugalia, toată lumea îl recunoştea pe stradă şi aproape că oamenii îl îmbrăţişau. Nu am stat prea mult pe acolo, pentru că îmi era frică să nu-l pierd. Silvia Pop

SportM: Ce aţi construit împreună?
Silvia Pop: În timpul căsniciei noastre, am edificat Hotelul Boavista, numărul doi din Timişoara, practic, eu l-am administrat. M-am ocupat de tot ce înseamnă aranjarea lui interioară, negocierea contractelor şi preţurilor pentru toate amenajările interioare, inclusiv, gresie, covoare, mobile. Fiind soţia lui, aveam tot interesul să obţin cea mai buna calitate la cele mai bune preţuri.

SportM: De ce aţi divorţat?
Silvia Pop: Erau două motive majore pentru care ne certam mereu, pînă cînd într-o zi am spus gata. Nu avea rost să ne chinuim unul pe celălalt şi să ajungem să ne batem joc de noi. Ca să stăm căsătoriţi pentru ce zice lumea sau pentru copii, deşi la noi nu era cazul, nu era nici pe departe un principiu al meu de viaţă. După părerea mea, este o inepţie să stai cu un bărbat şi fi ecare să aibă viaţa lui şi să ne chinuim reciproc. La noi, greşeala a fost că ne-am căsătorit foarte repede, fără să ne cunoaştem prea bine. Comunicarea şi modul de a vedea lucrurile erau la 180 de grade diferenţă între noi. A fost o greşeală căsătoria cu Timofte, dar nu o regret.

SportM: Cu ce gînduri te-ai mutat din Timişoara la Bucureşti?
Silvia Pop: În primul rînd, pentru a urma cursurile Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică. De mică mi-am dorit să fac Actoria, dar, înainte de a avea o situaţie fi nanciară proprie, mama mea nu mă putea susţine. Într-o lună voi termina această minunată facultate.

SportM: Ce a fost mai întîi, imobiliarele sau actoria?
Silvia Pop: Imobiliarele. Prima mea facultate a fost ASE-ul, cu o bursa de studii în Italia şi cu un MBA la New York, unde lucrarea mea de master a fost „The marketing strategy of TRUMP enterprises”. Bănuiesc că de Donald Trump a auzit toată lumea şi, studiind despre el, m-a fascinat povestea lui, modul lui de a gîndi şi cum a făcut acele clădiri interminabile din sticlă, numite „skyscrapers”. Visul meu e să ajung să edific propria mea clădire de sticlă, şi, ca să ajung acolo m-am gîndit că pot face acest lucru prin intermediul tranzacţiilor imobiliare. În ceea ce priveşte partea artistică, îmi petrec ore în şir la teatru cu repetiţiile, dar o fac din plăcere. Mi-a dat Dumnezeu o profesoară pe măsură, Rodica Mandache, care îşi petrece zilnic ore întregi cu noi, încercînd să scoată ce e mai bun din noi.

SportM: Ce succese ai avut ca agent imobiliar?
Silvia Pop: Am făcut nişte vînzări incognito şi consecutive anul acesta. Era şi cazul, pentru că am muncit doi ani în direcţia aceasta, să-mi fac relaţiile pe care le am în prezent şi modul de a realiza şi negocia o tranzacţie. Din greşeli învăţăm, iar exerciţiul e mama învăţăturii, nu? Sper să o ţin tot aşa. Nu vreau să vorbesc foarte mult despre acest subiect, pentru că sînt superstiţioasă. Pot vorbi după ce am banii în cont.

SportM: Este grea viaţa unui agent imobiliar?
Silvia Pop: Aş minţi să zic că este uşor cînd vrei să realizezi ceva, dar mie îmi place ceea ce fac şi nu mi se pare greu, iar în privinţa rezultatului, este pe măsură. Cînd încasezi un comision, ştii pentru ce ai muncit şi ţi se pare minunat că ţi se întîmplă ţie.

SportM: Ca agent, ai lucrat cu multe vedete din sport. Poţi să menţionezi cîteva nume?
Silvia Pop: Da, am lucrat şi lucrez cu Falemi şi am tranzacţionat proprietăţile multor persoane publice. dar mulţi nu vor să li se menţioneze numele, iar eu trebuie să respect asta.

SportM: Care a fost prima ta apariţie intr-un serial?
Silvia Pop: Prima mea apariţie a fost în cunoscutul serial La Bloc, de la PRO TV. Mereu mă bufneşte rîsul cînd îmi aduc aminte de filmări. Aveam două scene de fi lmat, una la bar şi una în pat cu Americanul. Eu, binenţeles, voiam să începem cu barul, pentru a mă obişnui cu Americanul şi cu persoanele de acolo, dar am început cu scena în pat. Aveam o lenjerie de noapte, dar marele meu noroc a fost actorul, partenerul de scenă, în sensul că m-a făcut să mă simt în largul meu şi m-a ajutat foarte mult, cu această ocazie pot să-i şi mulţumesc.

SportM: Cum ai fost aleasă să apari în videoclipul lui Pepe?
Silvia Pop: A fost un casting, în urma căruia personajul a fost ales de către regizorul Petre Năstase şi de Oana Zăvoranu. Iar ei m-au ales pe mine, eram cred că exact opusul ei, deci ce le trebuia”¦

SportM: Cum te-ai apucat de cîntat?
Silvia Pop: Colega mea de actorie, Mirela Truţă, cînta de mică. Noi, fi ind prietene, am zis într-o zi, hai să începem să şi cîntăm, că se leagă cu actoria, mai mult sau mai puţin”¦

SportM: Cîte videoclipuri aţi filmat?
Silvia Pop: Pînă acum doar unul şi ne pregătim de al doilea. În mod normal, în muzică ai nevoie de un impresar care să se ocupe de tine şi de toate lucrurile acestea, dar şi de promovarea lor. Din păcate, noi nu avem un impresar, deci ne descurcăm cu relaţiile pe care le avem.

SportM: Cu cine ai luat lecţii de canto?
Silvia Pop: Cu Crina Mardare şi cu personalul de la şcoala dînsei de canto.

SportM: Cine ţi-a dat ideea să-ti faci pagină de internet?
Silvia Pop: Adresa mea este www.silviapop.ro. Este mai uşor să arăţi cuiva activitatea ta, decît să merg cu CD-urile pe la cine ştie ce interviuri pentru un rol.

SportM: Ai accepta să pozezi într-o revistă pentru bărbaţi?
Silvia Pop: Categoric, nu. Mi se par foarte senzuale pozele care implică nuditatea dar nu arată nimic. Adică un nud frumos, dar fără să se vadă vreo parte intimă.