EXCLUSIV/ Interviu Torsten Frings

A jucat la cele mai mari cluburi din Germania. Dupa ce s-a consacrat la Werder Bremen, Torsten Frings a fost cumparat de Borussia Dortmund, desi Bayern München tragea de el. Nu a apucat sa evolueze prea mult pe “Westfallenstadion”, pentru ca managerul general al celei mai titrate echipe germane, Ulli Hoeness, l-a vrut neaparat in capitala Bavariei. Astfel, Frings a ajuns sa imbrace tricoul lui Bayern, dar nu a reusit sa impresioneze. Dupa un sezon in care a jucat la formatia din München, internationalul german s-a intors acasa, la Bremen. La Werder, Torsten Frings a devenit liderul echipei care avea sa se lupte pentru titlu in Bundesliga si a intrat in vizorul lui Juventus. Oficialii gruparii torineze au fost determinati de antrenorul Didier Dechamps sa-l aduca pe “Delle Alpi” pe Frings si au reusit sa-l convinga sa se mute in Serie A, incepind cu sezonul viitor. Chiar daca si-a dat acceptul sa se transfere la Juve, mijlocasul german s-a razgindit in ultimul moment si si-a prelungit contractul cu Werder Bremen, echipa la care vrea sa-si incheie cariera de jucator

kicker: Dupa ce erai hotarit sa te muti la Torino, te-ai razgindit si ai ramas la Bremen. Care a fost motivul acestei schimbari?
Torsten Frings: Mi-am dat acordul celor de la Juventus sa joc pentru ei din viitorul sezon, dar o discutie de ultim moment cu antrenorul Thomas Schaaf m-a determinat sa-mi schimb decizia. Mi-am dat seama ca nu am nevoie de acest transfer in strainatate, chiar daca ambitiile mele erau foarte mari.

kicker: Ce e-a determinat sa continui la Bremen?
Frings: Totdeauna am spus ca pentru mine conteaza ce-mi dicteaza inima, iar acest club este cel mai apropiat de sufletul meu. Ma simt excelent aici si chiar ma gindesc serios sa-mi inchei cariera la Werder Bremen.

kicker: Atunci, de unde pina unde discutiile cu cei de la Juventus?
Frings: Pur si simplu, trebuia sa am si aceste ginduri. Avind in vedere ca am 30 de ani, era ultima posibilitate sa ma mai transfer in strainatate.

kicker: Cu toate acestea, tu ai jucat cu cartile pe fata, spre deosebire de Miroslav Klose, care a negociat pe ascuns cu oficialii lui Bayern München.
Frings: Va rog sa ma intelegeti, dar chiar nu vrea sa comentez situatia lui Miro.

kicker: Klose va ramine, Frings va continua si el la Bremen. S-au creat astfel cele mai bune premize pentru viitoarea campioana a Germaniei?
Frings: Singurul lucru care conteaza este ca ne dorim acest titlu mai mult ca orice. Sintem constienti ca putem realiza mult mai mult decit pina acum.

kicker: in tur, Werder a fost in top, dar in retur a venit o cadere inexplicabila. Care au fost motivele?
Frings: Dupa o perioada senzationala, era clar ca vom cadea intr-o “gaura”.

kicker: De ce?
Frings: Nu trebuie sa uitam ca sintem singura echipa care a jucat tot sezonul cite doua meciuri pe saptamina. Cred ca acesta este motivul.

kicker: Nu crezi ca asta e o scuza prea simpla?
Frings: Cei care au jucat in cupele europe, dar mai ales cei care au evoluat joia stiu prea bine despre ce vorbesc. E greu sa joci la fel si in Liga Campionilor, Cupa UEFA si Bundesliga. Este vorba atit de partea fizica, cit si de cea mentala.

kicker: Cit de mult v-au afectat accidentarile suferite de unii dintre coechipierii tai?
Frings: intr-adevar, ne-au lipsit in multe meciuri jucatori de baza. De exemplu, Tim Borowski, Ivan Klasnic, Per Mertesacker sau Frank Baumann. Mai putem adauga si criza lui Miro Klose din aceasta primavara. Asadar este un miracol ca sintem inca atit de sus in campionatul intern.

kicker: Deci va multumiti cu locul trei?
Frings: De ce nu? Chiar daca obiectivul nostru principal era titlul, tot a fost un an bun pentru noi. Spre deosebire de cei de la Bayern, noi ne putem califica inca in Liga Campionilor. Pe plan european am avut un sezon foarte bun.

kicker: Se poate spune ca Torsten Frings a devenit liderul echipei la Bremen?
Frings: Ma simt in acest rol. Ceea ce gindesc altii chiar nu ma intereseaza. intr-o echipa de top, cum este Werder, sint si cerintele mari.

kicker: Faptul ca esti sincer si spui lucrurilor pe nume nu deranjeaza?
Frings: Daca are cineva o problema cu felul meu de a fi, sa vina si sa-mi spuna in fata. Totusi, nu s-a intimplat asa ceva pina acum.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 65 (din 21 mai)

Stiri recente

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea continuă să fie jucătoarea din România clasată cel mai bine în clasamentul WTA dat publicităţii luni, menţinându-se...