Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

EXCLUSIV/ Dorinel Munteanu: ”Bayern e noua campioana”

Ca în fiecare an, sfîrşitul Bundesligii este tot mai palpitant. Doar din punctul de vedere al noii campioane lucrurile sînt clare. După părerea mea, prima clasată la final e deja cunoscută, pentru că Bayern Munchen nu mai poate fi ajunsă. De altfel, cred că bavarezii merită acest titlu, pentru că au avut cea mai bună şi mai constantă echipă din Germania, în actuala ediţie. Toată lumea anticipase încă de anul trecut că aşa se va întîmpla, după achiziţiile foarte bune din vara trecută. Şi chiar dacă Bayern s-a calificat greu, cu mari emoţii, în semifinalele Cupei UEFA, cred că va ajunge destul de lejer în finală şi o va şi cîştiga. Lumea de acolo a trecut peste decepţia absenţei din Liga Campionilor, iar acum aşteaptă trei noi trofee, pentru că, pe lîngă campionat şi Cupa UEFA, cred că vor cuceri şi Cupa Germaniei, sîmbătă, contra Borussiei Dortmund.

Dacă bătălia pentru supremaţie este ca şi rezolvată, restul se joacă. Se joacă din ce în ce mai aprig, şi la lupta pentru calificarea în Liga Campionilor sau în Cupa UEFA, dar şi la evitarea retrogradării.

O revenire spectaculoasă în acest retur a realizat campioana en-titre, VfB Stuttgart, care în toamnă avusese un parcurs ruşinos pentru o „regină”. În iarnă, şvabii îşi propuneau să ajungă măcar în Cupa UEFA, iar acum au şanse chiar la podium, adică la accesul în Liga Campionilor. Schalke, Hamburg, Werder şi Leverkusen sînt contracandidatele lui Stuttgart, pentru că pe Eintracht şi pe Wolfsburg nu le văd atît de puternice încît să poată termina în primele cinci, chiar dacă nu sînt prea departe şi mai sînt destule etape.

La retrogradare, e clar că oricare dintre ultimele cinci poate „pica”, dar, la fel de bine, oricare se poate salva. Cred că va fi foarte greu pentru băieţii de la Duisburg. Acolo, orice pas greşit poate duce în 2.Bundesliga. Este foarte probabil ca totul să se decidă în ultimele minute ale campionatului!

Citeste mai multe!