EXCLUSIV: Catalin Tanase – Mi s-a implinit un vis

Municipal MCM Tîrgovişte, un club aflat la prima participare în Divizia A, a cîştigat titlul naţional după ce a învins, cu scorul general de 3-0, pe BC ICIM Arad. Tîrgoviştencele au dominat întregul sezon, dovedindu-se cu cel puţin o clasă peste celelalte competitoare. MCM a suferit o singură înfrîngere în sezonul regulat, iar în play-off s-au impus de fiecare dată la zero.

Reporter: Felicitări pentru primul titlu din carieră.
Cătălin Tănase: Mulţumesc! Într-adevăr, este prima oară cînd cîştig campionatul naţional.

Reporter: Cum te simţi?
Tănase: Sînt fericit că am spart gheaţa. Ca jucător la Steaua, am pierdut două finale, iar din postura de antrenor am avut un eşec anul trecut. Pot spune că mi s-a împlinit un vis. Iar secundul Marius Dobă este în aceeaşi situaţie cu mine.

Reporter: A fost un sezon excelent pentru voi. Un singur meci pierdut, şi acela la un punct diferenţă. Practic, în competiţia internă nu v-a stat nimeni în faţă.
Tănase: Aşa este. Să ştii că meciul acela pierdut ne-a ajutat. Ne-am dat seama că nu sîntem invincibili şi că trebuie să ne pregătim bine şi să ne concentrăm pentru a învinge de fiecare dată.

Reporter: Eşti un antrenor tînăr, la numai al doilea an pe banca tehnică a unei echipe. Cum de ai reuşit să găseşti reţeta succesului atît de rapid?
Tănase: Am fost norocos. Meritul principal este al jucătoarelor. Este mult mai uşor să antrenezi o echipă valoroasă.

Reporter: Ce urmează acum?
Tănase: O binemeritată pauză. Acesta este şi motivul pentru care ne-am grăbit să terminăm finala în trei jocuri. Am muncit mult şi abia aşteptăm vacanţa.

Reporter: Bine, şi după aceasta? Bănuiesc că te gîndeşti deja la sezonul viitor.
Tănase: (Rîde) Păi nu avem vacanţă chiar 24 din 24. Am început deja campania de transferuri. Vrem să ne întărim mult.

Reporter: Poţi să dezvolţi subiectul?
Tănase: Am demarat negocierile cu trei componente ale echipei naţionale care evoluează acum peste hotare, pentru a încerca să le convingem să revină în campionatul intern. În plus, mai vrem şi cel puţin trei străine de valoare.

Reporter: Nu e cam mult? Dacă aţi dominat autoritar campionatul cu echipa de acum, ce se va întîmpla în sezonul viitor?
Tănase: Nu vrem să omorîm competiţia internă. Poate ne urmează şi alţii exemplul şi se întăresc. Să investească şi celelalte echipe dacă vor să ne învingă. Noi am început un proiect pe termen lung. Vom progresa an de an. Vrem să ajungem să fim respectaţi şi în Europa.

Continuarea in numarul 65 al Sport Magazin powered by kicker (21-27 mai 2007)

Stiri recente

Marian Drăgulescu, printre giganți, pe terenul de baschet: A fost ultimul turneu Sport Arena Streetball înainte de marea finală din septembrie

Legendarul gimnast Marian Drăgulescu a fost prezent în weekend la ultimul turneu din circuitul național de baschet 3x3 Sport...