Eurosport pregătește cea mai mare producție TV pentru cursa de la Le Mans din 2018

Anul acesta Eurosport va sărbători istoria și prezentul său ca destinație preferată de fanii sporturilor cu motor, cu ocazia transmisiunii legendarei curse de 24 de ore de la Le Mans.

 

Eurosport va oferi 38 de ore de programe destinate cursei din Franța, atât în timpul ei, cât și înaintea startului de pe legendarul circuit. Printre numele celebre care se vor afla pe grila de start a ediției de anul acesta se numără Fernando Alonso, Jenson Button și Juan Pablo Montoya. Transmisiunile Eurosport vor include cele mai recente știri, rezumate și interviuri în emisiunea Le Mans Extra LIVE, împreună cu toate sesiunile de încălzire și calificări în direct.

 

În cadrul evenimentului principal al acestui an, îl vom vedea pe Tom Kristensen (câștigător de nouă ori al cursei de la Le Mans) pilotând patru mașini de epocă, în cadrul unei noi producții TV originale marca Eurosport. Emisiunea Legendele Le Mans va oferi publicului o perspectivă nemaiîntâlnită până acum. Telespectatorii vor putea descoperi experiența mașinilor de curse din diferite epoci, bolizi care au parcurs de-a lungul timpului cei 13,6km ai circuitului de la Le Mans.

 

 

Printre mașinile conduse de Kristensen se află un Bentley din 1924, un Ferrari 166 MM din 1949, un Ford GT 40 din 1967 și o Matra SIMCA din 1974. Mini seria în trei părți a Le Mans Extra va fi difuzată miercuri, 13 iunie, de la 22:45 și joi, 14 iunie, de la ora 22:00. Toate cele trei episoade vor fi redifuzate în întregime înaintea startului cursei principale, sâmbătă 16 iunie, de la ora 14:00 pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Tom Kristensen va prezenta transmisiunile în direct ale cursei principale la Eurosport, începând de sâmbătă 16 iunie. Celebrul pilot danez va analiza în timp real cele mai bune momente în cadrul unei serii de opt episoade marca The Coach. Kristensen va fi însoțit în studioul Eurosport de la fața locului de Neil Cole și, împreună, vor oferi cele mai noi informații, folosind realitatea augmentata și cele mai recente inovații tehnologice.

 

Alături de cel mai titrat pilot din istorie la Le Mans, echipa Eurosport îi va mai avea la boxe și la grila de start pe Jennie Gow și Sam Hancock, care se vor asigura că fanii vor afla tot ce se întâmplă în spatele camerelor de luat vederi pe toată durata cursei. De asemenea, Eric Hilary (un titlu la Le Mans), Benoit Treluyer (trei titluri la Le Mans) și Henri Pescarolo (patru titluri la Le Mans) se vor alătura echipei de comentatori a Eurosport. Astfel că în dreptul numelor experților motorsport ai Eurosport se vor număra nu mai puțin de 17 titluri Le Mans.

 

“Cu prestigiul și istoria sa incredibilă, Le Mans rămâne unul dintre cele mai importante momente din calendarul sportiv și suntem incredibil de încântați să putem oferi un program de neegalat care prezintă fix ce este mai bun la Eurosport. Avem cea mai bună producție TV, cei mai buni experți și cele mai noi inovații de partea noastră. Pe scurt, în 2018, Eurosport spune povestea Le Mans din toate unghiurile,” a declarat Emir Osmanbegovic, SVP Sports Content & Production în cadrul Eurosport.

 

Tom Kristensen, câștigător de nouă ori al cursei de la Le Mans a adăugat: „Sunt recunoscător să pot împărtăși opiniile mele despre o cursă atât de dragă mie cu milioanele de telespectatori Eurosport din întreaga Europă. Eurosport are o producție fantastică la această cursă, cu o mulțime de momente strălucitoare, inclusiv seria Legendele Le Mans, care a fost foarte interesantă când am filmat-o. Pentru o persoană care are atât de mult respect pentru tradiția și istoria evenimentului a fost o adevărată senzație să pot face un pas înapoi în timp și de a experimenta câteva dintre cele mai incredibile mașini de curse din trecut.”

 

Cursa de 24 de ore de la Le Mans va fi prezentată milioanelor de fani din peste 100 de piețe și teritorii din întreaga rețea Eurosport din Europa și regiunea Asia-Pacific, cu echipe locale de comentatori în limbile engleză, franceză, germană, poloneză și spaniolă. De asemenea, Eurosport va ține fanii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în timpul cursei, cu cele mai importante momente din timpul ei și reluarile punctuale ce vor fi publicate/difuzate și pe aplicația integrată Eurosport cât și pe platformele social-media ale Eurosport de pe Facebook, Instagram și Twitter.

 

Pentru cursa de anul trecut, Eurosport a înregistrat audiențe record: Germania (+ 52%), Olanda (+40), Polonia (+ 181%), România (+ 40%) și Italia (+ 13%). Toate aceste piețe au înregistrat creșteri de ordinul zecilor, rețeaua Eurosport majorându-și cu 34% cifrele de audiență față de anul 2016 și 6% față de anul 2015, poziționând ediția din 2017 pe locul doi în topul celor mai bune audiențe a cursei de 24 de ore de la Le Mans în istoria Eurosport din ultimii zece ani.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...