Te asteptam si pe retelel sociale

Nationala

Este oficial: Chivu nu joaca cu Olanda

Căpitanul echipei naţionale a României, Cristian Chivu, nu va putea evolua în meciurile cu Olanda (24 martie, la Rotterdam) şi cu Luxemburg (28 martie, la Piatra Neamţ), din preliminariile Campionatului European din 2008, informează FRF.

FRF a anunţat, pe site-ul oficial, că duminică, în jurul prânzului, selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a avut, la telefon, o nouă dsicuţie cu Cristian Chivu. În urma acestei convorbiri s-a ajuns la concluzia că starea de sănătate post-operatorie nu-i va permite fundaşului echipei AS Roma nici să fie prezent la reunirea lotului român (luni, 19 martie, la ora 12.00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia), nici să joace în următoarele două meciuri din cadrul preliminariilor Euro-2008, contra Olandei (stadionul „de Kuip-Feyenoord” din Rotterdam, la 24 martie) şi Luxemburgului (stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ, la 28 martie).

Cristian Chivu a fost operat în 7 martie, el suferind o fractură de piramidă nazală, după ce a fost lovit cu cotul în figură de atacantul brazilian al formaţiei Olympique Lyon, Fred, în timpul partidei ce a avut loc la 6 martie, în manşa secundă a optimilor Ligii Campionilor. Incidentul s-a produs în minutul 80 al întâlnirii, la scorul de 2-0 pentru AS Roma, lovitura provocându-i românului o hemoragie nazală. Chivu a primit îngrijiri timp de aproximativ trei minute pe margine, iar apoi a revenit în teren.

Citeste mai multe!