EDITORIAL TEODOR BURNAR/ Burdujan, profu’ de istorie

„Dacă avea un pic mai multă minte, Burdujan era la Real Madrid. Lucian e un jucător foarte bun, dar e un tip impulsiv”, spunea în februarie Adrian Porumboiu, atunci când atacantul Vasluiului era exclus din lot de Viorel Moldovan, pentru indisciplină

Păcatele i-au fost trecute cu vederea iar sâmbătă, un Burdujan reîncărcat a contrasemnat declaraţia patronului, câştigând toate punctele în faţa „fostei” sale, Rapid. O victorie care nici n-a trimis Vasluiul în Ligă, nici n-a redus şomajul în oraşul moldav, dar a lăsat Rapidul în afara Europei, sezonul viitor.

Regretă sau nu feroviarii gafa comisă, e tardiv. Dar prostia lor nu e o premieră. S-a văzut şi la case mai mari, chiar la Realul de care vorbea Porumboiu. În 2003, madrilenii încă „galactici” îl aruncau pe Morientes la Monaco aşa cum arunci o măsea stricată. Deşi nu dorise împrumutul, spaniolul şi-a făcut datoria, iar în sferturile Ligii Campionilor a punctat de două ori contra echipei care îi plătea 65% din salariu. După meciul retur, Perez, fostul şi aproape sigur viitorul preşedinte al lui Real, fumega, incapabil să înţeleagă cum fusese eliminat de propriul fotbalist. Şi ceva mă face să cred că nici George Copos n-a visat îngeraşi.

Prostia – madrilenă, rapidistă, a fost că nici Valdano şi nici Zotta, aceste eminenţe foarte cenuşii ale fotbalului, n-au introdus în contractele de transfer ale foştilor jucători o clauză prin care, în contextul duelului direct, ei să nu poată evolua.
Când umileşti un om, asigură-te cel puţin că nu-l întâlneşti a doua oară, pentru că s-ar putea să îţi dea în cap. Primul lucru pe care l-a făcut Cezar după ce a scăpat din captivitatea piraţilor, a fost să îi crucifice…