Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

INTERVIU FLORIN CERNAT/ ”Noua ani la Kiev au fost suficienti”

SportM: Florin, peste câteva săptămâni îţi expiră contractul cu Dinamo Kiev. Ce planuri ai?
Florin Cernat: Mă întorc acasă… în vacanţă. Nu mai continui la Kiev, am nevoie de o schimbare. Nouă ani au fost suficienţi aici. La Kiev am cunoscut fotbalul adevărat, cel jucat în Champions League. Au fost meciuri cu echipe foarte puternice care mi-au prins foarte bine.

SportM: Care sunt cele mai frumoase amintiri din această perioadă?
Cernat: Au fost multe, dar cele mai frumoase sunt din câteva meciuri decisive. Acum vreo patru, cinci ani a fost „dubla” cu Levski Sofia din preliminariile Ligii Campionilor. Atunci am dat gol şi acasă, şi în deplasare şi, practic, am calificat echipa în grupe. Astea sunt nişte momente pe care nu le voi uita niciodată. A mai fost un gol în poarta lui Leverkusen, dar nu uit nici golul din Ghencea. Atunci, reuşita mea a fost umbrită de arbitraj. Ne-au fost anulate două goluri perfect valabile, dar asta a fost. A greşit omu, nu a fost nimic premeditat. Mai greşesc şi arbitrii fără să vrea.

SportM: Dar ce regreţi din aceşti opt ani şi jumătate?
Cernat: Că nu am plecat când am avut ocazia. Apoi s-a schimbat totul. A murit domnul Lobanovski, cel mai mare antrenor cu care am lucrat, iar de atunci nimic nu a mai fost cum trebuia. Actualul antrenor a venit cu jucătorii lui şi mie mi-a dat foarte puţine şanse. Nu m-a avut deloc la inimă.

SportM: Şi nu ai discutat cu el?
Cernat: Mi-a spus de când a venit că am şanse mici să joc. M-a băgat în teren doar când nu mergea jocul, când eram conduşi. Nu am intrat niciodată în echipă când era bine.

SportM: Ce faci după vacanţă? Doar eşti liber de contract…
Cernat: Nu ştiu încă. Am două oferte foarte tentante, dar nu iau decizia atât de repede.

SportM: Te întorci în ţară?
Cernat: Nu ştiu. Sincer, aş vrea să continui să joc în străinătate.

SportM: Colegul tău Tiberiu Ghioane a fost chemat din nou la echipa naţională după o pauză foarte lungă.
Cernat: Tibi trebuia chemat demult la naţională, dar vechiul selecţioner nu l-a mai convocat după ce a făcut o simplă greşeală, în acel joc cu Olanda. Dacă ne uităm la meciurile lui Tibi din Liga Campionilor şi vedem câtă experienţă a căpătat la un asemenea nivel, nu înţeleg de ce nu a fost băgat în seamă. Acum e altfel. Răzvan Lucescu a demonstrat la Rapid şi la Braşov că are valoare şi că poate crea o adevărată familie oriunde merge. Acest lucru sper să-l facă şi la naţională.

SportM: Ce părere ai despre succesul lui Şahtior din finala Cupei UEFA, după ce a trecut de voi în semifinale?
Cernat: Chiar vorbeam cu Tibi înainte de semifinală. Amândurora ni se părea un simplu meci de campionat. Jucăm de atât timp împotriva lui Şahtior… Cu toate acestea a fost o mare dezamăgire pentru noi.

SportM: Cum ţi s-a părut finala cu Werder?
Cernat: Şahtior a jucat foarte bine, a fost clar peste Werder Bremen. Au fost multe momente în care nemţii nici nu ştiau unde e mingea.

SportM: Ce zici despre finalul de campionat din România?
Cernat: Maieul e mai aproape decât cămaşa. Familia rămâne familie. Mihai Stoica e naşul meu, deci voi ţine cu el, chiar dacă am jucat la Dinamo şi am petrecut o perioadă frumoasă în Ştefan cel Mare.

„Cernat e un jucător cu o foarte bună tehnică, are imaginaţie, e un fotbalist foarte inteligent. A compensat deficienţa fizică cu mult creier pe teren. Când pune piciorul pe minge, orice spectator spune: dă-l bă dracu, că e fotbalist ăsta.”
Mihai Stoica – manager general Unirea Urziceni (n.r. l-a descoperit pe Cernat)

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: