EDITORIAL STEFAN LECCA/ Steaua – Dinamo, nu Gigi contra Turcu

0
155

Intenţionam să văd Dinamo – CFR de pe stadion. Dar o masă copioasă şi vremea nu tocmai prielnică au sărit în ajutorul lenei care m-a caracterizat în ultimele zile şi am rămas acasă. Fanii nu pot face asta. Pentru ei comoditatea unei canapele, câteva beri la frigider şi chiar compania unei femei frumoase nu pot fi motive pentru a lipsi din tribună atunci când joacă echipa lor favorită

Anul trecut sau acum doi ani veneam de undeva de afară când m-am întâlnit cu mai mulţi suporteri ai lui Dinamo care tocmai trecuseră de check in. Printre ei se aflau şi doi colegi de şcoală de-ai mei, Adi Pană şi Bogdan Buică. Mi-i amintesc mai des scriind pe tablă, în pauze, Dinamo – Steaua 3-0 decât rezolvând, cu aceeaşi cretă, probleme de geometrie. Mi s-a părut extraordinar că şi-au păstrat un sentiment la fel de puternic atât amar de timp (generala am terminat-o acum mai bine de 20 de ani). Asta demonstrează că iubirea suporterilor este în principal o stare de spirit.

Mulţi ţin cu Steaua, Dinamo, Craiova sau Timişoara de când sunt mici şi până închid ochii. Pentru ei, fanii adevăraţi, echipa nu se confundă cu patronul, preşedintele şi nici măcar cu antrenorul sau jucătorii.

Oricât ar încerca unii să transforme derby-ul de vineri într-o dispută între două personaje, pentru suporteri va rămâne Steaua – Dinamo, adică meciul meciurilor.

Trimiteţi opiniile voastre pe adresa redactie (arond) sportm.ro. Cele mai interesante păreri vor fi publicate într-o nouă rubrică: Colţul cititorului

Ştefan Lecca 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here