EDITORIAL STEFAN LECCA/ Piti, in bezna

Într-o noapte, un tip se îndrepta spre casă când vede o blondă căutând ceva lângă vitrina unui magazin.

– Ce faceţi aici domnişoară?
– Vai domnule, de jumătate de oră îmi caut inelul.

Se apucă şi el să caute împreună cu ea dar… nimic.

– Sunteţi sigură că aici l-aţi pierdut?
– Nu, dar acolo unde mi-a căzut e întuneric beznă şi nu văd nimic.

Cam ca în bancul acesta s-a întâmplat şi cu naţionala noastră. Piţurcă nu a pregătit meciul cu Serbia ci, pentru că tot nu putea să o facă, i-a antrenat pe croaţi.

Nouă cum să ne folosească amicalul de miercuri, din Ghencea, atâta timp cât nu au jucat Mutu şi Chivu, piesele în jurul cărora se asamblează restul mecanismului tricolorilor? Rădoi a fost folosit fundaş central, lucru care puţin probabil se va repeta şi la Constanţa, acolo unde locul lui Goian, suspendat, va fi luat de Chivu. Mirel va urca la mijloc, schimbând şi formula liniei mediane de unde va ieşi unul dintre Ovidiu Petre şi Codrea. În atac Marica s-a dovedit a fi o soluţie, probabil singura viabilă în momentul de faţă, dar, cu vedeta Fiorentinei lângă el, va avea alt rol decât acum când a fost servit de juvetele Costea.

Concluzia? Dacă Piţurcă vroia să găsească inelul trebuia să insiste mai mult pentru prezenţa la Bucureşti a vedetelor sale. Mutu şi Chivu l-ar fi luminat şi ar fi putut vedea mai limpede unde se află naţionala noastră.

Continuarea pe blogul lui Ştefan Lecca