EDITORIAL STEFAN LECCA/ Nu zau, pe bune?

Chiar credeţi că statul nostru este interesat de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc acum când urmează alegeri europarlamentare şi apoi prezidenţiale? Hai să fim serioşi! Probabil că Becali nu a cotizat iar Penescu a făcut-o, dar în partea greşită. E simplu, să nu complicăm lucrurile.

Fotbalul este un joc. Şpaga dată pentru a avea ajutorul arbitrilor este, păstrând proporţiile, ca suta de euro cu care plăteşti meditaţia, nu ca să înveţi ceva ci ca să-ţi spună profa de mate subiectele pe care ţi le va da la teză. În ambele cazuri eşti în concurenţă cu cineva iar banii te ajută să-l depăşeşti pe nedrept, fie în clasament fie ca şi medie generală. Cu ce e mai grav că FC Argeş termină înaintea Oţelului decât că X intră la facultate în locul lui Y?

Să nu înţelegeţi că încurajez hoţia dar nici nu cred că organele abilitate au rezolvat toate marile fapte de corupţie şi acum, în loc să construiască autostrăzi, se vor apuca să ridice puşcării pentru a-i vârî acolo pe toţi arbitrii, profesorii, medicii şi poliţiştii şpăgari.

Nu vă faceţi iluzii, nu se va schimba aproape nimic. Într-o ţară care se complace într-o profundă mocirlă morală, Liga I va rămâne la fel de murdară ca şi până acum. Cum altfel dacă “incoruptibilul” arbitru al finalei de cupă Rapid – Petrolul, Crăciunescu, împreună cu Gică Popescu, cel care a “uitat” să-şi plătească impozitele către stat şi împotriva căruia a fost declanşată în 2008 urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani sunt cei care îşi permit să pozeze acum în justiţiari şi salvatori?

Ştefan Lecca

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...