ȘTIRI DIN GROAPĂ

(de CRISTI MÎNDRU)

Doua stiri mi-au atras atentia. De fapt, m-au impins spre rasete amare. Citesc ca Dinamo si-a schimbat actionarul principal. Plus antrenorul. Iar apoi ca UEFA vrea sa mareasca numarul de nationale la Euro de la 24 la 32.

Micul filon alb-rosu din mine ma obliga sa incep aici. Pentru ca focul palpaie in Stefan Cel Mare acolo unde un domn a preluat de la un alt domn pachetul majoritar al unei firme care detine ceva la Dinamo. In absolut nu stim ce, dinamoul e un bun risipit in directii neclare. Fierul si plasticul din groapa  sunt ale lui Badea, DDB-ul e armata fara oaste, ar ramane de intrebat ale cui sunt liniile cu var sau plasele portilor. Sau autocarul. Sau Saftica. Sau, sau, sau. Dam in gand o lucrare de control celui mai infocat fan dinamovist sau vreunui avocat specializat si descoperim ca oamenii n-ar deslusi meandrele concretului la Dinamo intre administratori judiciari, insolvente, lotusi srl, spanioli si romani. Legende sau impostori, cu totii musca o bucata din cadavrul unui club care mai inseamna ceva doar pentru nebunii care pun egal intre numele actual si o istorie care aminteste de torpila lui Multescu cu Hamburg sau de ratarile  lui Raducioiu cu Anderlecht. Legat de istorie, vantul amatorismului la Dinamo e deja taifun. In ultimii doi ani si jumatate pe banca au stat 14 antrenori. Cam atatia au fost intre 1965 si 1990 , cea mai prolifica si frumoasa perioada a cainilor.

Gasim amatorism si unde nu ne-am astepta. La Nyon se plamadeste un Euro pe principiul olimpic al lui Coubertin ,,important e sa participi”. La petrecerea-Euro, vom vedea avutii si sarmanii stand cu totii la o masa si ascultand aceeasi muzica. Bogatii vor ajunge si la desertul final dar cei saraci care prind doar felul intai nu vor mai spune ca nu au mancat nimic. In plus, selfie-urile facute langa titani vor fi de nepretuit.

Cristi Mîndru a debutat in presa in 2002 ca reporter la Antena 1. Din 2003 a fost redactor-comentator la TV Sport ( sport.ro) unde a comentat  partide de fotbal ( Liga 1, serie A, premiere league, Ligure 1, primera division). Din 2004 angajat al TVR. A făcut parte din echipa de la Bucureşti care a produs pentru TVR Jocurile Olimpice de Vară de la Atena 2004. A comentat futsal (fotbal de sală) timp de un an şi zeci de meciuri de tenis, incluzând aici partidele de Cupa Davis ale României din ultimii ani, finale ale unor turnee de mare şlem, transmise de TVR, dar şi partide la Open România. Comenteaza fotbal, baschet, tenis, handbal si schi alpin.

A participat ca redactor–comentator la Jocurile Olimpice de Vară de la Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020 si la Olimpiada de iarnă de la Vancouver 2010. A comentat din studioul TVR Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci 2014, Pyeong-Chang 2018 si Beijing 2022.

În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv.

A fost prezentator sau producător al studiourilor „Champions League” şi al emisiunilor de fotbal din timpul CM 2006, EURO 2008, CM 2010, EURO 2012, CM 2014, CM 2018.  Din 2010 prezintă şi principalele jurnale sportive la TVR 1 şi TVR 2, iar în 2013 a prezentat festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013).

Cristian Mîndru ne aduce ştirile din Sport la TVR 1 si este comentator de tenis la Digisport si Eurosport.

 

 

Stiri recente

Bergodi – E cel mai greu moment al carierei mele în România

Cristiano Bergodi a spus după înfrângerea Rapidului cu Sepsi din în play-off-ul Superligii că este cel mai greu moment...