ECHIPA TURULUI: Mijlocas ofensiv – Juliano Spadacio/ Cel mai bun “import”

0
87

Golurile şi atitudinea sa profesionistă l-au propulsat pe Spadacio în topul preferaţilor fanilor rapidişti. Aceştia îl consideră cel mai reuşit transfer, judecată întemeiată pe fapte. Pentru prima oară după un tur, un jucător alogen este golgheter în Giuleşti. Apoi, Juliano este chiar cel mai prolific străin din istoria clubului. El l-a detronat pe belgianul Godfroid, cel care punctase de cinci ori însă în toată ediţia 2002/2003.

O realizare notabilă pentru mijlocaşul care la Madeira a dat doar patru goluri în stagiunea anterioară. “Eram pus să joc defensiv, deoarece eram cel mai bun la fugă şi la rezistenţă”, sună explicaţia. O altă statistică interesantă este aceea care spune că Spadacio a înscris şase din cele nouă goluri personale cu piciorul stâng!

Eficacitatea sa deosebită este dublată de o constanţă remarcabilă, Spadacio bifând, aţi ghicit, 17 meciuri. A fost chiar singurul rapidist capabil de aşa ceva.

În fereastra de achiziţii, după o logică simplă în fotbal, vulturii, de la noi sau de afară, au început să dea târcoale Giuleştiului. Steaua şi Dinamo au fost rapid gonite de Grigore Sichitiu: “Spadacio e netransferabil. Lăsaţi-l în pace. E golgheterul campionatului şi îşi merită banii pe care îi ia. Nu el va pleca”. Un asemenea discurs este mai greu de pronunţat când la uşă bat, se spune, formaţii din Spania şi Grecia, una chiar cu 2.5 milioane de euro pe tipsie. Probabil că despărţirea de Spadacio ar fi, cum a anticipat Peseiro, o problemă pentru Rapid. Dacă finanţele clubului nu se vor redresa repede, însă, brazilianul ar putea fi mielul sacrificat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here