ECHIPA TURULUI: Mijlocas ofensiv – Juliano Spadacio/ Revenit “la locul crimei”

Spadacio este o cunoştinţă mai veche a Rapidului. Înainte să înscrie nouă goluri pentru gruparea vişinie, i-a perforat o dată poarta, în cupa UEFA ediţia 2006-2007

Jucătorul a evoluat atunci în ambele partide ale primului tur al competiţiei, egalând situaţia la general cu un gol din lovitură liberă, după ce în tur românii câştigaseră cu 1-0. Rapid s-a impus în fi nal cu 2-1 după prelungiri, dar a plecat de la Madeira cu mai mult decât doar o amintire frumoasă. Spadacio a fost adăugat pe lista de achiziţii, fi ind monitorizat vreme de doi ani, până când s-au găsit şi fondurile necesare. Acestea nu au venit însă de la George Copos, ci de la Fathi Taher, un fi nanţator mai…generos.

Cartea de vizită a fotbalistului născut la Dracena a fost şi ea un element de convingere în perfectarea transferului. Spadacio este un mic globe-trotter, el evoluând de-a lungul carierei la echipe cu nume, precum Corinthians şi Atletico Paranaense din ţara natală sau SV Salzburg, din Austria.

Mulat perfect pe filosofi a de joc spectaculos a lui Jose Peseiro, Spadacio a fost şi unul dintre puţinii care l-au susţinut în perioada lui de declin. Mijlocaşul central, care poate trece la nevoie şi pe stânga, a fost de altfel unul dintre preferaţii lui Pese, care spunea: “E gura noastră de foc, are simţul golului, al porţii!”.

Are cel mai mare salariu

Despre Spadacio, se poate spune că joacă de toţi banii. Brazilianul are cel mai mare salariu de la Rapid, el negociindu-şi un angajament excelent pentru standardele campionatului nostru. 250.000 de euro, de două ori decât încasează liderii echipei, precum Vasile Maftei sau Costin Lazăr. Ceea ce poate fi un element de discordie întrun vestiar care şi aşa stă pe un butoi de pulbere din cauza problemelor fi nanciare ale clubului. Totuşi, deşi lider al contractelor la Rapid, Spadacio n-a scăpat nici el de restanţe. N-a făcut însă tărăboi pe la televiziuni, ci a declarat simplu: “Mă pregătesc la fel în continuare. Normal că ar fi mult mai bine să nu am grija asta pe cap. Dar le recomand şi brazilienilor, şi portughezilor să vină la Rapid, unde suporterii sunt minunaţi”.

“Frate” cu Roberto carlos

Golgheterul de moment al Ligii I se poate mândri cu faptul că a călcat pe urmele lui Roberto Carlos. În tinereţe, el a jucat la Uniao Sao Joao din Araras, de unde a plecat şi fundaşul lui Real şi Fenerbahce. La fel ca şi Carlos, a căutat în fotbal speranţa unei vieţi mai bune, fiind un copil nevoiaş. Iar acum, după multe încercări şi perioade când nu mai vedea luminiţa de la capătul tunelului, face sezonul vieţii în culorile Rapidului.

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...