Drumul spre Olimpiadă: prima medalie la o Cupă Continentală pentru triatlonul românesc, prin Antoanela Manac

• Sportiva din România a câștigat bronzul la Cupa Continentală Yasmine Hammamet ATU African Cup
• Antoanela Manac ocupă locul 5 în clasamentul general European pentru segmentul de vârstă Under 23
• Triatlonista a urcat, în doar un an, de pe poziția 353 pe locul 150 general la nivel mondial și locul 65 în Europa

Federația Română de Triatlon țintește să ducă, în premieră națională, un sportiv la startul următoarei Olimpiade, iar Antoanela Manac își continua parcursul și acumuleză punctele necesare calificării, bifând pe parcurs și o altă premieră pentru România – medalie la o Cupă Continentală, se precizează într-un comunicat remis Revistei Sport Magazin.

Sportiva din România a câștigat bronzul la Cupa Continentală Yasmine Hammamet ATU African Cup. Pe parcursul cursei a reușit un înot foarte bun, a ieșit a doua din prima tranziție, iar după trei ture de ciclism, a intrat în primele trei in a doua tranziție. Clasamentul final a fost compus din Nina Eim – Germania, Theresa Feuersinger – Austria și Antoanela Manac – România.

Triatonista din România acumuează, astfel, experiența și punctele vitale calificării în premieră națională la startul unei Olimpiade – Tokyo 2020.

În data de 18 mai, sportiva a luat startul în prima etapă de Cupă Mondială care contează pentru stabilirea clasamentului de calificare la Jocurile Olimpice din 2020 – Astana ITU Triathlon World Cup.

Manac a fost selecționată în echipa ASICS World Triathlon Team, formată din șase sportivi proveniti de la federații naționale în dezvoltare, printre care și România, cu sanse reale de calificare pentru Tokyo 2020. Sportiva din România a terminat pe locul 32 din 58, obținând puncte importante atât în clasamentul ITU World Ranking cât și în Olympic Qualification Ranking.

Pe parcursul acestui an, și primele competiții la care a participat Antoanela Manac de la startul sezonului i-au adus acesteia clasări favorabile.

Astfel, la prima competiție din 2018, Cupa Europeana de Triatlon Gran Canaria, s-a clasat pe locul 21, binevenit după perioada de acumulare din iarnă, urmată de locul 15 la Cupa Europeana de Triatlon Melilla.

Următoarele competiții din calendar la care Manac va lua startul sunt Cupa Europeană de la Dnipropetrovsk, în 2 iunie și Cupa Mondială de la Antwerpen, în 17 iunie.

Fondată în 2013 și finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului din 2014, federația a organizat, în România, cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene și un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare și școlarizare, România dispune, în prezent, de 18 antrenori cu licență ITU (International Triathlon Union) și 28 de arbitri internaționali.

Federația Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...