Din Spania pana in China

în 18 ani, Jerry Gane a jucat la nouă echipe din ţară şi din străinătate, iar acum, la începutul lui 2007, oscilează între continuarea carierei de fotbalist şi antrenorat

Anul 1989 i-a adus lui Ionel Gane debutul în Divizia A, în tricoul Universităţii Craiova, antrenată pe atunci de Sorin Cîrţu. La finalul sezonului, Gane a fost împrumutat la concitadina Electroputere. Aici, Jerry a marcat de 12 ori şi a contribuit decisiv la promovarea echipei în primul eşalon. în campionatul 1990-1991, Ionel Gane a fost titular incontestabil la „Electro”, marcînd zece goluri. „Pentru mine a fost un an super bun. Am terminat pe locul trei, surpriză foarte mare, avînd în vedere că eram o formaţie nou-promovată. De asemenea, am debutat la echipa naţională sub comanda lui Cornel Dinu”, povesteşte atacantul în vîrstă de 35 de ani. Evoluţiile de la Electroputere l-au readus pe Jerry la echipa fanion a Craiovei, unde a jucat în următoarele patru sezoane. Aici a cîştigat Cupa României, de altfel ultimul trofeu cucerit de olteni. A urmat transferul în străinătate, la Osasuna. „Am jucat doi ani în Segunda Division, dar, din păcate, nu am reuşit să promovăm. Aici l-am avut antrenor pe Rafa Benitez, actualul manager de la Liverpool. Am rămas în relaţii foarte bune cu el şi vorbim la telefon, chiar şi după ce a cîştigat Liga Campionilor cu echipa engleză”, continuă Ionel Gane povestea carierei sale.
în vara lui 98 Jerry s-a întors în ţară, unde a semnat pentru Dinamo. în acel sezon a pierdut titlul, care a fost cîştigat de Rapid, iar la finalul campionatului a plecat în Elveţia, la FC Saint Gallen. Aici, Gane s-a acomodat perfect şi a devenit golgheterul echipei. După patru ani cu evoluţii foarte bune a simţit nevoia unei schimbări şi a ales campioana, Grashoppers. La gruparea din Zurich, Ionel a înscris 17 goluri, reuşind trei hattrick-uri. A fost momentul în care şi-a ascultat inima şi s-a întors la echipa sa de suflet, Universitatea Craiova. După doar patru etape a plecat, încercîndu-şi norocul pe alt continent, cel asiatic.

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker numarul 48, care apare pe piata incepand de luni, 15 ianuarie.

Stiri recente

Universitatea Craiova – FCU 1948 Craiova, scor 2-1. Toate golurile, marcate din penalti. Partida, întreruptă 10 minute

Universitatea Craiova a învins-o, scor 2-1, pe FCU 1948 Craiova, într-un meci din etapa a patra a Superligii. Toate...