Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal

Descoperă ce se întâmplă în acest sezon de Liga I

Liga I de fotbal din România a intrat în etapa de playoff și playout după terminarea sezonului regulat la data de 7 martie. Din păcate, fotbalul românesc din prima divizie nu prea mai reușește să atragă atât de mulți spectatori și telespectatori ca pe vremuri.

Totuși, știm că există cititori care nu au abandonat total competiția internă și doresc să se mai pună la curent cu evenimentele principale. De aceea am pregătit această analiză pentru a face o radiografie a ligii atât în privința echipelor ce se luptă pentru titlu, cât și a celor ce trag tare să se salveze de la retrogradare.

Cine rămâne în Liga I și sezonul viitor?

Am decis să începem această analiză cu echipele din playoff deoarece lucrurile sunt ceva mai clare în această zonă. Înainte de a vorbi punctual despre echipe, hai să aflăm sistemul pentru determinarea echipelor ce vor retrograda din Liga I:

  • Ultimele 2 echipe din clasamentul playout-ului (locurile 9 și 10) retrogradează direct – acestea sunt Gaz Metan și Academica Clinceni din cauza problemelor financiare ce au dus la depunctarea masivă;
  • Următoarele două echipe (locurile 7 și 8) joacă un meci de baraj cu candidatele la promovare din liga inferioară – principalele candidate, judecând după numărul de puncte colectate până acum, sunt Dinamo București și Chindia Târgoviște.

Poate că situația de la Chindia Târgoviște nu este o surpriză atât de mare, aceștia ocupând ultimul loc și în sezonul 2019/2020. Totuși, decizia FRF de a suplimenta numărul de echipe din prima divizie le-a asigurat menținerea în Liga I și au reușit chiar performanța de a termina pe primul loc din playout în sezonul trecut.

“Cazul” Dinamo București

În schimb, prezența celor de la Dinamo în subsolul clasamentului poate veni ca un șoc pentru cei ce nu au mai urmărit competiția internă recent. După un sezon 2019/2020 dezastruos pentru gruparea din Ștefan cel Mare, atunci când au rămas în Liga I numai mulțumită suplimentării numărului de echipe, au avut loc schimbări majore.

În august 2020, un grup de oameni de afaceri din Spania s-a înțeles cu Ionuț Negoiță și a cumpărat clubul. Vestea a fost primită cu mare entuziasm atât de fani, cât și de jucători, deoarece promisiunile ibericilor erau foarte solide. Pentru a face performanță ai nevoie de o echipă motivată și pregătită, indiferent de domeniu, fie că vorbim de fotbal, fie că vorbim de alte tipuri de sport, cum ar fi pokerul, sau chiar de sporturi electronice, cum ar fi Esports. În afară de a fi performant prin intermediul unei echipe motivate, trebuie să crezi întotdeauna în ceea ce faci. Stabilind o asemănare între fotbal și unul dintre sporturile menționate mai sus, cum ar fi pokerul, găsim cazul lui Ramon Colillas, a cărui pasiune pentru fotbal a dispărut de la o vârstă foarte fragedă, dar în cele din urmă, a continuat să-și urmeze visul și a ajuns să-și demonstreze abilitățile la mesele de poker, obținând mari trofee și victorii.

Din păcate pentru Dinamo, noua conducere nu a călcat pe urmele compatriotului său Ramon Colillas în ceea ce privește succesul. Noua conducere a Spaniei nu a reușit să se țină de cuvânt. După o serie de angajări nereușite și schimbări regulate de antrenori, clubul este nevoit să joace un meci de baraj pentru a rămâne în Liga I.

Situația din vârful clasamentului

Spre deosebire de cum se prezintă lucrurile în subsolul clasamentului, lucrurile sunt mult mai dinamice și imprevizibile când vorbim de lupta pentru titlu. CFR Cluj a reușit performanța incredibilă de a câștiga patru titluri consecutive între 2018 și 2021 – un record absolut pentru Liga I.Totuși, dacă sezonul trecut cei de la CFR au câștigat cu o diferență confortabilă de puncte, anul acesta lucrurile nu mai sunt la fel. Cei de la FCSB își doresc foarte mult un titlu după 7 ani de așteptare și au încă șanse teoretice de a detrona liderul.

Totul se joacă în ultimele meciuri din campionat și mai este suficient timp până pe 21 mai când sezonul de Liga I se încheie. Mai mult decât atât, pentru un spectacol total, câștigătorul campionatului se poate decide chiar în meciul direct dintre FCSB și CFR Cluj programat în ultima rundă din playoff.

Chiar dacă, per total, lucrurile nu stau tocmai bine în fotbalul de club din România, suporterii pot spera la vremuri mai bune. În special datorită reapariției în prima divizie a unor echipe clasice Farul Constanta, Universitatea Craiova, FC Argeș sau UTA Arad. De asemenea, alte echipe importante ca U Cluj sau Petrolul Ploiești au o șansă reală pentru promovare.

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: