De ce să citești în engleză și unde găsești cărți la un preț accesibil?

De când există cuvântul scris, cărțile au fost considerate unul dintre cele mai importante instrumente de comunicare, educație și dezvoltare personală. Ele ne-au oferit o perspectivă asupra lumii și ne-au ajutat să ne formăm opiniile, să ne educăm și să ne relaxăm în același timp.

În era digitală, opțiunile de lectură s-au diversificat și mai mult, iar astăzi avem acces la o mulțime de titluri din toate colțurile lumii. Un aspect interesant al acestui fenomen este tendința de a citi cărți în limba engleză. De ce aleg atât de mulți oameni să citească în engleză și cum putem găsi cărți la prețuri accesibile? Acesta este subiectul pe care îl vom explora în acest articol.

Când vorbim despre carti în engleză, ne referim la o gamă foarte largă de titluri, de la clasici precum To Kill a Mockingbird de Harper Lee și Pride and Prejudice de Jane Austen, până la bestseller-uri contemporane ca The Girl on the Train de Paula Hawkins și The Fault in Our Stars de John Green.

Importanța cărților în limba engleză

De ce să citim cărți în engleză? În primul rând, este o oportunitate excelentă de a ne îmbunătăți cunoștințele de limbă engleză, care este, fără îndoială, una dintre cele mai importante limbi internaționale. A citi în engleză ne ajută să ne dezvoltăm vocabularul, gramatica și, în general, abilitățile de comunicare în această limbă.

Pe lângă aspectul educațional, cărțile în engleză ne oferă acces la o diversitate de culturi și perspective. De exemplu, citind cărți scrise de autori britanici, americani, australieni sau canadieni, putem înțelege mai bine modul în care aceste culturi văd lumea, interacționează între ele și abordează probleme globale.

În al treilea rând, lectura în engleză ne permite să ne bucurăm de operele literare așa cum au fost scrise inițial, fără a fi afectate de traduceri care ar putea schimba sensul sau stilul. Acest lucru este valabil mai ales pentru cărțile care conțin jocuri de cuvinte, umor sau referințe culturale specifice limbii engleze.

Cum citești în engleză cu un buget redus?

Cum putem, însă, să citim cărți în engleză fără să cheltuim o avere? Există, de fapt, multe metode prin care putem face acest lucru.

Prima opțiune este să ne îndreptăm spre biblioteci. Majoritatea bibliotecilor publice din orașele mari au secțiuni dedicate cărților în limba engleză. De la romane și poezii până la cărți de specialitate sau de dezvoltare personală, bibliotecile ne oferă o varietate de titluri pe care le putem împrumuta gratuit sau contra unei taxe modice. Aceasta este o soluție excelentă pentru cei care doresc să economisească bani și să încurajeze lectura în rândul tinerilor și al adulților.

O altă opțiune este să căutăm cărți în engleză în magazinele online sau în cele fizice. Deși cărțile noi pot fi adesea destul de costisitoare, există și promoții sau reduceri semnificative. De exemplu, uneori putem găsi carti la 10 lei, ofertă care nu trebuie ratată dacă suntem în căutarea unor titluri de calitate la prețuri accesibile. Este bine să urmărim site-urile și magazinele preferate pentru a fi la curent cu astfel de oportunități.

Un alt mod de a economisi bani și de a citi cărți în engleză este să alegem formatul electronic. E-book-urile sunt, în general, mai ieftine decât variantele tipărite și pot fi citite pe dispozitive precum tablete, telefoane sau e-readere. Multe dintre aceste dispozitive au și funcții de ajustare a fontului, a luminozității și a contrastului, pentru a face lectura mai confortabilă.

De asemenea, există platforme și site-uri care oferă cărți electronice gratuit sau la prețuri reduse. Acestea includ Project Gutenberg, care pune la dispoziție mii de titluri clasice în domeniul public, și Amazon Kindle, care oferă frecvent reduceri și promoții pentru cărțile în engleză.

Pentru cei care preferă formatul audio, cărțile audio sunt o alternativă excelentă. Multe biblioteci au secțiuni dedicate cărților audio în engleză, iar platforme precum Audible și Storytel oferă abonamente lunare cu acces la o gamă largă de titluri.

Stiri recente

Atletico, Lazio, Dortmund şi Barcelona s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Atletico Madrid, Lazio Roma, Borussia Dortmund şi FC Barcelona s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.. Într-un meci...