Te asteptam si pe retelel sociale

Gambling

De ce pierdem des biletele la pariuri sportive?

Biletul de cotă 2 este o strategie care, la prima vedere, pare la îndemâna oricărui parior care se pricepe la sportul pe care joacă. O poți obține dintr-un singur meci sau o poți compune din doar câteva selecții.

Ce înseamnă cota 2.00? Pentru două meciuri pe bilet: 1.40 x 1.45, 1.20 x 1.70 sau 1.30 x 1.60. Pentru trei meciuri pe bilet: 1.30 x 1.25 x 1.25 sau 1.15 x 1.50 x 1.20. Pot continua să înșirui variantele, dar concluzia este aceeași: nu trebuie să fii doctor în pariuri ca să ai mai multe asemenea bilete câștigate decât pierdute.

Resetează-ți cariera de parior!

Cu toate acestea, am întâlnit și români nefericiți, care sunt pe minus la pariuri pe termen lung chiar dacă au apelat la această strategie. Sunt câteva greșeli pe care unii din care unii pur și simplu nu vor să învețe, chiar dacă le conștientizează. Iată-le pe cele mai grave. Dacă ești parior începător, e bine să ți le notezi și să le eviți. Scurtezi drumul către câștig. Dacă ești parior experimentat și te regăsești în categoria pe care am descris-o mai sus, e timpul să îți impui un Moment 0. Să îți resetezi „cariera” și, de acum încolo, să fii un învingător.

Importanța jocului organizat

Principala cauză pentru care pierdem la pariuri, vorbind la general, este reprezentată de jocul haotic. Imaginează-ți că o echipă intră pe teren fără nicio strategie. Antrenorul trimite pe teren 11 jucători și le spune „descurcați-vă”. Indiferent de cât de buni ar fi acești jucători, eu pariez că vor pierde în fața unui adversar bine organizat, cu o valoare de piață semnificativ mai mică. Lăsăm la o parte faptul că multe echipe joacă de parcă nu are avea niciun plan prestabilit. De câte ori nu ai auzit un tehnician declarând după meci: „Jucătorii parcă au uitat tot ce am vorbit cu ei la antrenamente”.

A juca organizat la pariuri înseamnă, în primul rând, a respecta cu sfințenie un management al banilor: 1. un buget de pariuri pe zi de care să nu treci; 2. o miză maximă raportată la gradul de risc care să nu depășească 10% din buget sau 5%, dacă ai o bancă mai mare.

Un exemplu foarte simplu

Să presupunem că pui cinci bilete cu cota 2.00 și cu aceeași miză. Primele două sunt pierzătoare, iar celelalte sunt câștigătoare. Ești pe plus când tragi linie. Nu se întâmplă la fel dacă riști jumătate din buget pe primul pariu și jumătate pe al doilea. Pentru următoarele trei, care ar urma să îți aducă profit, nu mai ai bani.

Maxim două selecții pe bilet!

O altă greșeală este numărul mare de selecții pe bilet. Am văzut că îți poți dubla banii cu maxim trei selecții pe cote absolut permisive din punctul de vedere al riscului. Recomandarea este să jucăm pariuri single, cu maxim două selecții. Când vrei să dai lovitura și să câștigi spre o mie de lei cu o miză de zece lei, faci un bilet de tip pomelnic. Atunci, pariurile devin joc de noroc în adevăratul sens al cuvântului. Mai văd pe Facebook bilete ale căror posesorii se plâng de ghinion pentru că nu le-a ieșit un singur meci din 14. Eu cred că au avut un noroc fantastic să nimerească 13 meciuri!

Starea de spirit aduce câștigul

Pierdem la pariuri mai ales când jucăm deși nu avem disponibilitatea fizică sau starea de spirit care să ne permită să ne concentrăm pe această activitate. Fie suntem obosiți, fie nervoși din varii motive, fie suntem cu gândul în altă parte. Decât să pierdem banii la pariuri jucând în asemenea context, mai bine facem acte de caritate pentru cei care au într-adevăr nevoie.

Superficialitatea este un alt dușman de temut al pariorului. Dacă nu analizezi un meci ținând cont de toate elementele, până și cel mai sigur pariu îți poate întinde capcane. Dacă PSG joacă în campionat cu Strasbourg, nou-promovată în Ligue 1, primul impuls este să pui miză maximă pe victorie PSG. Dacă te informezi, afli că parizienii au peste câteva zile meci în Liga Campionilor, cu Bayern Munchen. Eu am făcut greșeala să nu analizez meciul în profunzime. S-a terminat Strasbourg – PSG 2-1!

Citeste mai multe!