De ce nu vrea Răzvan Raț să investească în fotbalul românesc. “Arena Naţională, după cum se ştie, cred că are un deficit de mai mult de 3 milioane de euro”

Răzvan Raţ a declarat, la finalul summitului UEFA Academy organizat la Bucureşti, că nu este tentat să investească în fotbalul românesc deoarece aici “se fac bani greu sau deloc”.

“Eu am făcut mai multe cursuri la UEFA şi cred că ar mai fi unul, cel pentru directori sportivi, care m-ar interesa. Dar nu ştiu dacă voi lucra în fotbal. Să vedem dacă se va ivi oportunitatea.

Eu îmi doresc să lucrez în fotbal, dar într-un mediu care să mă mulţumească. Pentru că eu sunt omul care nu fac compromisuri şi atunci de aia nu prea sunt compatibil cu ceea ce înseamnă fotbalul românesc acum.

Nu sunt tentat să investesc în fotbal. La momentul ăsta în România se fac bani greu sau deloc în fotbal. Dar în general ieşi pe minus”, a menţionat Raţ.

Fostul căpitan al naționalei a dat ca exemplu deficitul înregistrat la Arena Națională.

“Acest summit a fost unul important pentru tot ceea ce înseamnă educaţie şi inovaţie în fotbal. Au fost multe discuţii despre ce poate lua fotbalul din alte domenii.

De exemplu, când vorbim despre managementul stadionului vorbim despre un bun din care un club de fotbal trebuie să producă bani.

Din păcate, la noi e total invers, pentru că Arena Naţională, după cum se ştie, cred că are un deficit de mai mult de 3 milioane de euro.

Dar indiferent că stadioanele aparţin unor instituţii publice sau unor cluburi private, ele trebuie să producă bani, ca în orice business normal”, a precizat Răzvan Raţ.

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...