CUPA UEFA/ Semifinale – Zenit vs Bayern

Revelatia cupei UEFA, Zenit St Petersburg, si germanii de la Bayern Munchen, isi disputa joi calificarea in finala Cupei UEFA, intr-un meci ce va avea loc joi in Rusia, si care conteaza pentru mansa a doua a semifinalelor.

In tur, Zenit a terminat neinvinsa la Munchen, 1-1, dar returul se anunta chiar mai dificil. In sferturi, Zenit a surclasat o alta formatie germana, Bayer Leverkusen, cu 4-1, in deplasare, dupa care a fost invinsa cu 1-0 pe teren propriu. In schimb Bayern, dupa 1-1 pe teren propriu cu Getafe, a reusit sa isi transeze calificarea in Spania, egaland in ultimele secunde ale timpului regulamentar (1-1), iar apoi in ultimele minute ale prelungirilor (3-3).

La Zenit nu vor juca joi Andrei Arsavin, olandezul Fernando Ricksen si cehul Radek Sirl, iar Aleksandr Aniukov este accidentat. La Bayern va reveni, insa, golgheterul Luca Toni, care a lipsit la Munchen.

Partida de pe stadionul ”Petrovski” va incepe la ora 19,30 (ora Romaniei) si va fi arbitrata de o brigada norvegiana, cu Tom Henning Oevreboe la centru. La cele doua tuse vor fi Geir Aage Holen si Jan Petter Randen, iar arbitru de rezerva Brage Sandmoen.

Bavarezii pornesc ca favoriti la casele de pariuri, cu o cota de 2, in timp ce cei de la Zenit au o cota de 3,25 pentru o victorie ce ii va duce in finala de pe 14 mai.