CUPA ROMANIEI/ Astra Ploiesti – Dinamo pronostic 2

Dinamo şi Astra. Două echipe, aparent cu nici o legătură, mai ales prin prisma rivalităţii de pe ruta Ploieşti – Bucureşti. Până la un punct însă. Pentru că, Munteanu, Izvoranu, Predescu, Ganea, Miranda (foto, alături de Dolha), Alexe sunt jucătorii lui Dinamo. Dar, joacă la Astra. Și au răzbunat de curând o umilitoare eliminare a alb-roşiilor în faţa Timişoarei, învingând cu Astra în optimi formaţia de pe Bega. Iar acum, în sferturi, Dinamo o întâlneşte pe Astra. Întortocheate sunt căile fotbalului! Ce va fi? Meci în familie, sau unul pe viaţă şi pe moarte? Cine îndrăzneşte să parieze?

Turcu spune că sunt „curaţi”

La nivelul declaraţiilor lucrurile par cât se poate de clare. O spune chiar Vasile Turcu, onestitatea întruchipată în Șoseaua Ștefan cel Mare. „Mai bine picam cu CFR. Avem foarte mulţi jucători împrumutaţi la Astra şi sunt sigur că vor apărea numeroase discuţii. Sunt convins că acei jucători pe care i-am împrumutat acolo vor juca foarte bine pentru a demonstra că meritau să rămână la Dinamo. Aş fi preferat orice altă echipă în locul Astrei”, susţine acţionarul dinamovist. La rândul lor, tot la nivel al declaraţiilor, ploieştenii promit o luptă dură, ba chiar îşi ameninţă adversarii. „În astfel de meciuri te simţi cu adevărat fotbalist. Asta le-am spus şi colegilor mei, pentru că vreau să îi motivez. Sper să învingem şi să ducem Astra în semifinale”, spune portavocea echipei prahovene, căpitanul Gheorghe Rohat.

Suferinţă dinamovistă

Dinamo suferă rău şi în Cupă. S-au scurs deja patru ani de la ultima finală câştigată în faţa Farului. De atunci, cea mai mare „performanţă” a reprezentat-o accederea în semifinale, unde dinamoviştii au fost făcuţi zob de Timişoara. Ciudată această abstinenţă pentru un club de talia lui Dinamo cu tradiţie în Cupa României. Pentru că şi în noua epocă, de după Revoluţie, alb-roşii au cucerit trofeul de încă şase ori, totalul fiind de 12 Cupe.

Fără tradiţie

În tabăra ploieşteană, practic nu mai există tradiţie. Clubul a dispărut, a fuzionat, a reapărut, pierzându-şi identitatea. Astra nici nu poate vorbi despre Cupă pentru simplul fapt că n-are habar cum arată. Istoria ploieştenilor în această competiţie este aproape inexistentă. Abia de anul trecut se creionează timid câte ceva şi în această competiţie. Sub numele de CSM, gruparea prahoveană se poate mândri şi acum după ce a eliminat-o din Cupă pe Steaua II, după ce în prelungiri japonezul Takayuki marca golul unei „mari” victorii. Anul acesta a părut însă unul ceva mai prolific. Pentru că, după eliminarea satelitului formaţiei Farul, Astra a trecut cu brio examenul cu FC Timişoara.

Astra
Ultimele 5 sezoane în Cupă

2004/2005 – – –
2005/2006 – – –
2006/2007 – – –
2007/2008 – – –
2008/2009 16-imi U. Craiova 1-3

Dinamo
Ultimele 5 sezoane în Cupă

2004/2005 finală Farul 1-0
2005/2006 optimi Petrolul 1-2
2006/2007 optimi Pandurii 0-1
2007/2008 sferturi Dacia Mioveni 0-1
2008/2009 semifinale FC Timişoara 1-4

Stiri recente

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial, după victoria cu Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, la Herning, în grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi...