Te asteptam si pe retelel sociale

Tenis

Cupa Davis: Safin a calificat Rusia in semifinale

Fostul număr unu mondial ATP, Marat Safin (foto) a câştigat meciul decisiv al Rusiei contra Franţei pentru a califica în semifinalele Cupei Davis formaţia care deţine trofeul.

Rusia a întâlnit în sferturi Franţa şi după 2-1 în primele două zile, oaspeţii au reuşit să restabilească egalitate după ce Sebastian Grosjean a revenit de la 1-2 la seturi şi l-a învins cu 3-2 pe Igor Andreev.

A fost nevoie de un meci excepţional reuşit de Marat Safin, 7-6, 6-3, 6-2 cu Paul Henri Mathieu, pentru ca deţinătoarea trofeului să-şi rezerve biletele pentru semifinala pe care o va juca în septembrie cu Germania.

Nemţii aveau 3-0 după primele două zile cu Belgia şi erau deja calificaţi iar Marcus Kohlmann şi Phillipe Kohlshreiber au cedat în faţa lui Olivier Rochus şi Dirk Norman pentru un ceea ce pare echilibrat 3-2.

În a doua semifinală din septembrie se vor întâlni echipele Suediei şi Statelor Unite care au trecut de Argentina şi, respectiv, Spania, cu acelaşi scor 4-1.

Jonas Bjorkman l-a învins cu 6-1, 6-2 pe Sebastian Prieto, James Blake l-a învins cu 6-3, 7-6 pe Feliciano Lopez, Tommy Robredo a adus punctul de onoare al Spaniei, 6-4, 6-4 cu Bob Bryan, iar Juan Martin del Potro a adus punctul de onoare al Argentinei, 7-6, 6-4 cu Robert Lindstedt.

Citeste mai multe!