Cum au „întinerit ” Son Heung-min și Kim Min-jae cu un an după noua lege în care se calculează vârsta în Coreea de Sud

Son Heung-min (Tottenham) și Kim Min-jae (Napoli) au „întinerit” cu un an după noua lege privind schimbarea calculului vârstei, care a intrat în vigoare de în Coreea de Sud.

Din ziua de miercuri, 28 iunie, Coreea de Sud a renunţat oficial la modul de calcul tradiţional al vârstei pentru locuitorii săi.

În tradiţia locală, un copil nou născut avea deja un an la naştere, apoi, la fiecare An Nou se adaugă un an, ajungându-se la situaţii în care un copil născut în luna decembrie să aibă în luna ianuarie deja vârsta de doi ani.

De miercuri, sud-coreenii respectă legile internaţionale, astfel că unii dintre ei au „pierdut” un an.

Printre aceştia se numără şi fotbalişti, aşa cum este cazul lui Son Heung-min, de la Tottenham (născut pe 8 iulie 1992) sau Kim Min-jae, de la Napoli (născut pe 15 noiembrie 1996).

Însă această schimbare va avea un impact redus asupra carierei lor sportive, deoarece la cluburile din Europa, de exemplu, calcularea vârstei jucătorilor se face după data naşterii.

Stiri recente

Bergodi – E cel mai greu moment al carierei mele în România

Cristiano Bergodi a spus după înfrângerea Rapidului cu Sepsi din în play-off-ul Superligii că este cel mai greu moment...