CSA Steaua anunță că palmaresul din perioada 1947 – 1998 îi aparține. Ce spune Curtea de Apel

CSA a anunțat că palmaresul Stelei din perioada 1947 – 1998, pe care îl disputa cu FCSB, îi aparţine. Hotărârea a venit acum de la Curtea de Apel Bucureşti.

CSA Steaua va anunța și FRF pentru ca federalii să înştiinţeze UEFA că toate rezultatele din cupele europene, până în 1998, îi aparţin.

CSA Steaua şi FCSB se află în litigiu și se judecă pentru nume, culori, embleme, sigle şi palmares.

„Ziua în care s-a făcut dreptate! După mulţi ani în care numele şi performanţele echipei Steaua Bucureşti au fost însuşite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB) a venit momentul adevărului. Din motivarea pe care Curtea de Apel Bucureşti a trimis-o astăzi clubului nostru, reiese că ‘palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, din 1947 şi până în 1998, aparţine reclamantului’, adică formaţiei Steaua Bucureşti. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popeşti-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei. Deşi nu este o hotărâre definitivă, este evident că, palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câştigate în această perioadă aparţin Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru şi fac din Steaua Bucureşti cel mai titrat club din România” arată un comunicat trimis către Agerpres.

„Steaua a fost, este şi va fi doar în Ghencea”

„De asemenea, cerem public, atât Federaţiei Române de Fotbal, cât şi Ligii Profesioniste de Fotbal, să prezinte opiniei publice, ce măsuri vor lua, ţinând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală. Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituţii documentele care au stat la baza acestei decizii, care au provocat atât prejudicii de imagine, cât şi financiare, clubului Steaua. Considerăm că, aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induşi în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România. Sperăm ca şi cei care au pus umărul la acest furt de identitate, şi aici ne referim la anumite publicaţii şi jurnalişti, să respecte deciziile instanţelor şi să înceteze cu propagarea în spaţiul public, a unor informaţii neadevărate. În final, ţinem să mulţumim tuturor fanilor stelişti, celor care nu au trădat niciodată şi au continuat să susţină şi să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge. Steaua a fost, este şi va fi doar în Ghencea”.

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...