test

Concluziile Jandarmeriei după meciurile Steaua-Dinamo şi Naţional-Farul

Cu toate că marea majoritate a spectatorilor au avut un comportament pe măsura spectacolului fotbalistic oferit de cele doua echipe, au existat şi cazuri izolate de fapte antisociale.

Steaua Bucureşti  – Dinamo Bucureşti

Pe timpul afluirii spectatorilor către stadion, un grup de aproximativ 70-80 suporteri ai echipei Steaua Bucureşti, au încercat sa ajungă în incinta Complexului Sportiv printr-o spărtură a gardului ce împrejmuieşte curtea Complexului. După ce au fost respinşi de patrulele de jandarmi călare aflate în incinta complexului, aceştia au agresat cameramanul TVR care încerca să surprindă momentul, provocând spargerea obiectivului camerei de filmat a TVR.

În baza imaginilor video puse la dispoziţie de către TVR, se desfăşoară activităţi de identificare a celor implicaţi în incident, pentru tragerea la răspundere penală.

Pe timpul asigurării măsurilor de ordine publică, efectivele Jandarmeriei Bucureşti au constatat un număr de trei fapte de natura penală, astfel:

Pentru Alexandru C. in vârsta de 20 ani şi Bogdan R.  de 23 ani, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere si folosire de materiale explozive fără drept, prevăzută şi sancţionată de Legea 126/1995, fiind depistaţi de jandarmi în momentul în care intenţionau să introducă în incinta stadionului materiale pirotehnice;

Pentru Adrian P. de 22 ani au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal, fiind depistat în momentul în care intenţiona să intre în incinta stadionului cu un bilet contrafăcut;

Alte 13 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru săvârşirea unor fapte care au adus atingere ordinii publice , valoarea totală a amenzilor fiind de 4650 lei.

F.C. NATIONAL  – F.C. FARUL CONSTANTA

Cu toate ca nu au fost înregistrate incidente majore, pe timpul desfasurarii partidei de fotbal un suporter al echipei F.C. Naţional a aprins o torta, celui in cauza fiindu-i întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru savarsirea infracţiunii de deţinere si folosire de materiale explozive fara drept, prevăzuta si sancţionata de Legea 126/1995. 

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...