Claudiu Niculescu: Nu ne mai prinde nimeni

0
84

Claudiu Niculescu este convins că pauza de două săptămîni este bine venită pentru întreg lotul “alb-roşiilor”. Atacantul dinamovist vorbeşte despre concentrare, chiar dacă gîndurile îi mai zboară din cînd în cînd şi spre cantonamentul echipei naţionale.

Reporter: Claudiu, este bună această pauză?
Claudiu Niculescu: Este foarte bună. A picat excelent. Putem pregăti astfel în linişte jocul cu Vasluiul, din etapa viitoare, şi să mai punem la punct anumite chestiuni.

Reporter: Ce chestiuni?
Niculescu: În primul rînd, chestiunea cu victoriile! Nu vedeţi că nu mai batem pe nimeni de trei etape? Este adevărat că nici nu am pierdut, dar trei remize înseamnă deja prea mult.

Reporter: Ce este de făcut?
Niculescu: Ce este de făcut? Cred că ne lipseşte concentrarea. Acesta ar fi principalul motiv pentru care nu mai reuşim să marcăm şi să învingem.

Reporter: De unde această lipsă de concentrare?
Niculescu: Probabil de la diferenţa de puncte pe care o avem faţă de a doua clasată. Normal, nu ar trebui să fie, dar, acesta este adevărul, există.

Reporter: Ce a însemnat pentru Dinamo dubla cu Benfica?
Niculescu: O mare şansă de a scoate, după multă vreme, capul în Europa. Am avut o şansă extraordinară să ne prelungim sejurul în primăvara europeană, atît eu, cît şi colegii mei, pentru aproape toţi prezenţa în sferturile de finală ale Cupei UEFA fiind o premieră. Şi acum îmi pare rău că nu am putut mai mult. La acel moment, Benfica nu era de nebătut. Un mare avantaj pentru echipa portugheză a fost şi faptul că se afla în plin campionat, în timp ce noi veneam după două luni de vacanţă şi cîteva amicaluri.

Reporter: Acum?
Niculescu: Nu vedeţi pe ce curbă ascendentă se află? A eliminat şi PSG -ul, iar în campionat s-a apropiat la doar un punct de Porto. Iar în weekend-ul care vine Benfica joacă pe “Da Luz” cu Porto. O victorie şi este lider!

Reporter: Mai poate fi Dinamo ajunsă?
Niculescu: Sincer, nu! Asta nu înseamnă că trebuie să ne considerăm campioni. Pînă cînd matematic nu vom cuceri titlul, nu trebuie să ne pierdem capul. Să rămînem cu picioarele pe pămînt şi să ne vedem de joc. Nu de acest joc din primăvară, cu trei remize consecutive, ci de acela din toamnă.

Reporter: Nu-ţi pare rău că te concentrezi asupra meciului cu Vasluiul şi nu pentru alt meci, cu miză naţională?
Niculescu: Ştiu unde baţi! Cui nu îi pare rău că nu se află la echipa naţională? Am jucat împotriva Olandei acum un an şi jumătate, tot la Rotterdam. Aş fi făcut-o şi acum. Asta e viaţa, însă. Important este ca în acest moment să joc bine pentru Dinamo.

Reporter: Are Dinamo echipă de Champions League?
Niculescu: Încă nu. Dar cu ce oameni vor mai veni şi la vară, cred că vom face faţă.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 26 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here