Cine detine firma din Ploiesti care a luat primul credit prin Programul IMM Invest

FNGCIMM și Banca Românească anunță că Rexton Grup din Ploiești beneficiază de prima garanție acordată în cadrul Programului IMM Invest și primul credit de investiții (plus linie de credit pentru finanțarea capitalului de lucru).

Astfel, unitatea de produție din domeniul textil din Ploiești se va retehnologiza cu utilaje moderne capabile să realizeze cusături fără ață – pe principiul încălzirii locale prin emitere de sunete de înaltă frecvență – și cu echipamente de croit cu laser pentru a fabrica produse critice în lupta împotriva efectelor pandemiei cu COVID-19.

Rexton Grup S.R.L. a fost fondată în 2007 de doi antreprenori români, Ana și Victor Purtuc. Compania are 140 de angajati și fabrica, înaintea declanșării pandemiei, lunar, articole de îmbrăcăminte pentru femei (rochii, fuste, bluze și topuri confecționate din țesături sau tricotate, de orice tip, calitate și mărime). Producția realizată în unitatea din Ploiești ajunge pe rafturile unor nume de marcă internaționale precum Next, Zadig & Voltaire, ASOS sau Mrs Selfridge.

Proprietarii au decis să apeleze la Programul IMM Invest pentru a retehnologiza unitatea de producție în vederea fabricării produselor critice în lupta împotriva efectelor pandemiei cu COVID-19 (măști și combinezoane).

Fondurile atrase prin Programul IMM Invest (credit de investiții în valoare de 1.480.000 RON și linie de credit pentru finanțarea capitalului de lucru în valoare de 1.100.000 RON derulate prin intermediul Băncii Românești) vor permite Rexton Grup să aducă cifra de afaceri a companiei la nivelul anului 2019 și să creeze încă 15 locuri noi de muncă. Pe lângă efectele pozitive la nivel local (păstrarea și creșterea locurilor de muncă, contribuția la diverse bugete locale aferentă derulării activității economice), activitatea Rexton Grup va contribui și la reducerea dependenței României de importuri pentru produse critice în lupta împotriva pandemiei și are posibilitatea, ca, în funcție de satisfacerea necesităților la nivel național pentru aceste materiale și modificarea în consecință a cadrului legal, să realizeze exporturi.

Programul IMM Invest facilitează Rexton Grup din Ploiești achiziționarea de utilaje moderne capabile să realizeze cusături fără ață – pe principiul încălzirii locale prin emitere de sunete de înaltă frecvență – și de echipamente moderne de croit cu laser. Suplimentar, linia de credit pentru finanțarea capitalului de lucru accesată în Program va asigura aprovizionarea cu materii prime necesare procesului de producție, plata salariilor și a taxelor.

Retehnologizarea fabricii din Ploiesti cu fonduri atrase în cadrul Programului IMM Invest asigură continuarea activității la nivel optim și în perioada post-pandemie deoarece echipamentele de producție achiziționate pot fi folosite și pentru producția de geci, pantaloni și orice alt produs care trebuie să fie rezistent la vânt și apă (cu excepția liniei automate de fabricație măști care se folosește, evident, doar pentru acest gen de produse).

Victor Purțuc, Directorul General al Rexton Grup, a declarat cu ocazia semnării contractului cu Banca Românească: „Avem doar un Plan A pentru fabrica noastră – mergem mai departe, ne adaptăm și nu ne oprim. Programul IMM INVEST ne ajută în egală măsură să creăm încă 15 locuri noi de muncă, să ne stabilim o tintă pentru cifra de afaceri din acest an la nivelul anului 2019 și să contribuim cu produse critice în lupta împotriva efectelor din planul sănătății publice a pandemiei cu COVID-19. Investițiile pe care le vom face vor fi direcționate spre utilaje moderne capabile să realizeze cusături fără ață – pe principiul încălzirii locale prin emitere de sunete de înaltă frecvență – și în echipamente moderne de croit cu laser. Nu în ultimul rând, linia de credit pentru finanțarea capitalului de lucru va asigura aprovizionarea cu materii prime necesare procesului de producție, plata salariilor și a taxelor”.

La randul sau, Lucian Anghel, CEO Banca Românească, este de părere că: „Programul IMM Invest este un sprijin real pentru economie si mă aștept ca un număr foarte mare de antreprenori să beneficieze de avantajele acestui program guvernamental. Suntem banca românească și e datoria noastră să ne implicăm activ in sustinerea antreprenorilor romani pentru dezvoltarea afacerilor acestora. Am acordat primul credit din cadrul Programului IMM Invest unei firme romanesti care investește încă din 2007, face producție, crează locuri de muncă și plătește taxe și impozite. Suntem onorați nu doar pentru că prima garanție din cadrul Programului IMM Invest este acordată unui client Banca Românească, ci și pentru faptul că acest prim credit merge către o afacere romaneasca care astfel se retehnologizează pentru a realiza produse destinate luptei împotriva pandemiei cu COVID-19”.

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...