Ciclism/Startul in Turul Frantei se da la Londra

Pentru prima data in istorie, cea mai importanta competitiei cliclista din lume, Turul Frantei va porni din Londra. Este de fapt prima prezenta a Turului in Londra. Organizatorii au prezentat calendarul competitiei pe teritoriul britanic, fiind vorba de 3 zile in care turul va poposi Marea Britanie…

Astfel, pe langa ceremonia de deschidere, o zi va fi rezervata prologului care va trece pe langa unele dintre cele mai vestite monumente din Londra, primul etapa din Tur fiind programata sa se desfasoare de-a lungul zonei rurale din Kent, catre Canterbury. 

Anul trecut lumea ciclismului a fost zguduita din nou de scandaluri de dopaj, dupa ce autoritatile spaniole au demascat o retea de dopaj, descoperind steroizi anabolizanti, transfuzii de sange, sange congelat si documente cu liste de peste 200 de atleti despre care politia banuia ca ar primi tratament ilegal cu substante dopante.

In urma acestei actiuni aproximativ 50 de ciclisti printre care Jan Ullrich si Ivan Basso, doi dintre favoriti, au fost obligati sa se retraga din  Tur.

Deasemenea, in acest moment, editia 2006 nu are un castigator clar dupa ce americanul Floyd Landis, care a terminat primul, a fost gasit pozitiv la un control antidoping. Decizia in cazul sau nu a fost pronuntata inca. Nici Victor Pareiro, sosit al 2-lea nu a iesit din tur tocmai curat. Acesta a fost si el acuzat de dopaj dupa doua teste pozitive, insa acuzatiile au fost retrase saptamana trecuta.

Chiar si in aceste conditii, ministrul transportului din Marea Britanie a estimat ca cele 3 zile de prezenta ale Turului la Londra vor aduce un plus de 100 milioane lire sterline economiei londoneze si va reprezenta un impuls pentru populatie sa foloseasca mai mult bicicletele.

Stiri recente

Turneu ATP 250 în Capitală, în aprilie 2024

Turneul internaţional ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de euro, organizat de Fundaţia Ţiriac, se...