Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

CHAMPIONSHIP/ Cardiff, echipa cu doua tari

După ce a ajuns în finala Cupei Angliei, Cardiff City a băgat în ceaţă forul fotbalistic european. Pentru că o formaţie din Ţara Galilor ar putea ajunge în postura să reprezinte Albionul într-o competiţie europeană

Fotbalul a ajuns o afacere nebună. Conservatorii de la UEFA se văd nevoiţi să schimbe regulamentele. La rîndul lor, suporterii nu ştiu cu cine să mai ţină. Echipa lor de suflet evoluează într-un campionat străin şi ajunge în postura de a reprezenta ţara adoptivă într-o competiţie europeană. Dar, la nivel de ţări, al cărei palmares se va îmbogăţi?

S-a implicat Platini

Cardiff City este o echipă din Ţara Galilor. Evoluează în Championship, liga a doua engleză. A ajuns în finala Cupei Angliei, pe care o va disputa împotriva celor de la Portsmouth. În eventualitatea cîştigării trofeului, va ajunge în Cupa UEFA. Toată lumea se întreabă însă dacă echipa Cardiff City va reprezenta în Europa Anglia sau Ţara Galilor. Michel Platini a acordat galezilor un „wild-card” care le permite să evolueze în Europa ca reprezentantă a Angliei. Însă Cardiff a jucat în defuncta Cupa Cupelor ca reprezentantă a Ţării Galilor.

Alte ciudăţenii!

Clubul galez a fost fondat în 1899. Deşi nu era situat geografic în Anglia, şi-a trimis echipa să joace în competiţiile din Albion, nefiind niciodată acceptată să participe în campionatul Ţării Galilor! S-a născut sub numele „Riverside Albion”, şi de la începutul acestui secol aparţine lui Sam Hammam, un om de afaceri libanez. Conducătorii grupării galeze se mai confruntă cu un noian de întrebări fără răspuns. Ce vor face în cazul promovării în Premier League, competiţie în care, de-a lungul întregii istorii, nu a participat niciodată o formaţie de dincolo de graniţele bătrînei Anglii?

Vedeta: Robie Fowler

Deşi în cadrul echipei joacă nume grele, printre care şi olandezul Jimmy Floyd Hasselbaink, statutul de vedetă îl deţine veteranul Robie Fowler. El este „greul”. De altfel, suporterii îl strigă „God”, adică Dumnezeu, semn nu de blasfemie, ci de respect total. Atacantul din Liverpool a cunoscut gloria la echipa „cormoranilor”, pentru care a marcat un total de 128 de goluri. A ajuns apoi la Leeds United, a trecut la Manchester City, din noul la Liverpool, iar de doi ani la Cardiff City. Timp de şase ani a fost o prezenţă constantă la reprezentativa Albionului, pentru care a marcat şapte goluri.

Citeste mai multe!