CFR Cluj, victimă la loteria penalty-urilor în Liga Campionilor

Campioana României a fost eliminată la loviturile de departajare de Dinamo Zagreb, campioana Croației, în turul II preliminar al competiției.

CFR Cluj a fost la o execuție de la 11 metri distanță de a o elimina pe Dinamo Zagreb, echipa numărul unu a Croației, cu 21 de titluri din 29 posibile. Croații au ieșit însă învingători din loteria penalty-urilor.

Oaspeții au fost cei care au deschis scorul în prima repriză. Gavranovic a tras, Bălgrădean a respins, dar balonul a ajuns în plasă fiind trimis de Gojak (14). La reluare, Dan Petrescu a mutat ofensiv cu Rondon în locul lui Chipciu și, la scurt timp, echipa sa a beneficiat de o lovitură de la 11 metri. În plus, ”centralul” i-a arătat și cartonașul roșu lui Theophile-Catherine, în minutul 51.

Ciprian Deac a ratat însă penalty-ul, iar CFR a continuat să atace. Golul egalizator a venit în minutul 64 din piciorul lui Pereira. Fotbalistul campioanei României l-a surprins pe Livakovic cu un șut puternic din afara careului (64).

Dar Dinamo a lovit pe contraatac. O fază similară cu primul gol, balon respins de Bălgrădean, de această dată trimis în poartă de Kastrati (78).

În minutele de prelungire, când calificarea părea pierdută, Rondon a inventat pasa perfectă pentru Debeljuh, cel care l-a învins din apropiere pe Livakovic pentru 2-2.

În cele două reprize de extra-time nu s-a mai înscris, așa că partida s-a decis la loviturile de departajare. La 4-4, aflat în fața golului victoriei, Golofca a ratat, iar în cele din urmă Dinamo Zagreb s-a impus cu 6-5.

CFR Cluj va lupta acum pentru un loc în grupele Europa League. Urmează să evolueze fie în turul 3 preliminar, fie în play-off, în funcție de tragerea la sorți.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-2, 5-6 la lovituri de departajare

Au marcat: Pereira (64), Debeljuh (90+3) / Gojak (14), Kastrati (78)

CFR Cluj: Bălgrădean – Burcă (Susic, 82), Vinicius, Boli, Camora-cpt. – Bordeianu (Itu, 113) – Chipciu (Rondon, 46), Deac, Djokovic, Pereira (Golofca, 68) – Debeljuh. Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Gojak, Ivanusec (Petkovic, 68), Ademi-cpt., Orsic (Moharrami, 107) – Majer (Kastrati, 54), Gavranovic (Gvardiol, 54). Antrenor: Zoran Mamic

Eliminare: Theophile-Catherine (51)

Au marcat la lovituri de departajare: Vinicius, Djokovic, Rondon, Susic, Deac / Petkovic, Leovac, Ademi, Stojanovic, Dilaver, Gvardiol. Au ratat: Golofca, Boli / Gojak.

Stiri recente

Biserica Domnească din Curtea de Argeș și-a sărbătorit ocrotitorul

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, ctitorie începută de Domnitorul...