Ce pasiuni are Boris Becker și după retragerea din tenis

Boris Becker este considerat unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, după ce a câștigat șase turnee de Grand Slam în carieră. S-a retras însă din activitate în 1999 și în ultimii ani a avut câteva pasiuni importante.

Iată care sunt acestea:

 

  1. Golf – Boris Becker a descoperit pasiunea pentru golf încă din perioada în care era jucător de tenis, din anii ’90. Obișnuia să meargă la Mallorca pentru a juca golf și cei care l-au întâlnit au avut doar cuvinte de laudă la adresa sa. Mai mult, după ce s-a retras din tenis și a devenit antrenorul lui Novak Djokovic l-a luat și pe acesta la o partidă de golf. “Am descoperit golful la 16 ani, prima dată din curiozitate. Pentru a scăpa de stresul cauzat de tenis, plecam pe terenul de golf, respiram adânc și mă deconectam. Golful era o luptă constantă pe care o duci cu tine. În plus, golful te face umil și pentru mine este un joc minunat și așa vreau să rămână. Întotdeauna îmi amintesc loviturile bune deoarece prietenii îmi amintesc tot timpul de cele rele”, a spus Boris Becker despre pasiunea pe care are pentru golf.

 

  1. Poker – Jocul de poker atrage oameni din toate categoriile, indiferent ce versiuni ar prefera. De mult timp pokerul nu mai este un joc care să te țină ore în șir la masă sau în fața unui ecran, deoarece în zilele noastre au apărut inovații precum Blast Poker, în care totul este mult mai rapid. Iar pokerul este și un joc foarte competitiv, astfel că e oarecum de înțeles motivul pentru care Boris Becker este atât de atras de el. Iar abilitățile lui Becker în jocul de poker sunt de-a dreptul impresionante. A participat la mai multe turnee de poker după ce s-a retras din cariera de tenis. Câștigurile sale la turnee LIVE se ridică la 111.416 de dolari, iar cel mai mare premiu este de 40.855 de dolari. De asemenea, Becker a mărturisit într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani că îi place să joace și poker online. “Călătoresc foarte mult și nu pot să joc la multe turnee live. Totuși, joc online, mai ales că este o metodă foarte bună pentru a-mi îmbunătăți jocul. În acest joc e vorba despre multă competiție și dorința de a câștiga, iar disciplina și strategia corectă este esențială. Pokerul are toate acestea și mulți sportiv practică acest sport al minții la nivel înalt”, a explicat Becker, care s-a arătat onorat de faptul că a putut fi la aceeași masă cu canadianul cu origini românești Daniel Negreanu.

 

  1. Investiții imobiliare – După ce s-a retras din tenis, Boris Becker a investit o bună parte din avere în imobiliare. Chiar dacă nu toate au avut succes și a avut și multe dificultăți, Becker rămâne adeptul investițiilor imobiliare. Are proprietăți în Spania și în Marea Britanie, pe lângă cele din Germania. În schimb, Becker a spus că nu s-a implicat în investiții la bursă. “Nu înțeleg acest domeniu suficient și nu vreau ca un tânăr de 25 de ani să-mi explice ceva de care nu mai e sigur a doua zi. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să îmi mai bag banii din nou în afaceri riscante. Prefer imobiliarele, care cresc mai lent, dar peste 10-15 ani pot zâmbi”, a afirmat Boris Becker într-un interviu pentru BBC.

 

Boris Becker a câștigat 6 turnee de Grand Slam

 

Boris Becker este unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie și a reușit să câștige șase turnee de Grand Slam în palmares. Primul l-a obținut la doar 17 ani, la Wimbledon 1985. Tot aici s-a mai impus în 1986 și 1989. Apoi, Becker a ridicat și trofeul de la US Open în 1989, în timp ce la Australian Open s-a impus în 1991 și 1996. La Roland Garros, cele mai bune rezultate au fost semifinalele din 1987, 1989 și 1991. De asemenea, Boris Becker a mai câștigat Turneul Campionilor în 1988, 1992 și 1995, iar la Jocurile Olimpice a obținut o medalie de bronz în 1992.

 

În momentul în care s-a impus la Wimbledon în 1985, Boris Becker a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care câștiga un Grand Slam, la 17 ani și 227 de zile. El a fost apoi detronat de Michael Chang în 1989, care s-a impus la Roland Garros la 17 ani și 110 zile.

 

Descoperit de Ion Țiriac, Becker a fost un fenomen în lumea tenisului și a inspirat o generație întreagă, fiind un model pentru fanii tenisului.

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...