Ce jucătoare din România vor concura la turneul WTA 125 ”Ţiriac Foundation Trophy, prezentat de Kaufland”

Cel puţin şase jucătoare din România vor fi direct pe tabloul principal la ”Ţiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland”.

Prima ediţie a turneului din Circuitul WTA 125, va avea loc în perioada 12-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis. Și va fi organizat de către Federaţia Română de Tenis şi susţinut de Fundaţia Ţiriac.

”E un turneu decent, pe care Fundaţia Ţiriac a reuşit să-l achiziţioneze pentru următorii ani în România. Pentru a da şansă o jucătoarelor tinere de la noi sa ia contactul cu performanţa şi cu meciurile tari din WTA. Ţinând cont de faptul că 160 de puncte WTA se duc la câştigătoare, tabloul de joc arată destul de bine.

Cu cel puţin 10 jucătoare din primele 100 din clasamentul WTA. Pentru cele 2 wild-carduri, e bine să se organizeze precalificare pentru românce. Pentru ele e bine să aibă continuitate în România. E meritoriu că avem turneu la Iaşi, la Cluj, acum la Bucureşti şi poate în curând la Bacău”. A declarat Ion Ţiriac.

Cosmin Hodor, Directorul turneului de la Bucureşti. – ”Domnul Ţiriac şi-a dorit să aducă în România în următoarea perioada un turneu WTA şi unul ATP. Chiar a avut pe masă posibilitatea de a prelua licenţa pentru acest an. Pentru un turneu WTA 500 outdoor.

Dar, din păcate, a trebuit să refuzăm deoarece încă nu avem infrastructura necesară să organizăm un astfel de turneu outdoor. După toate cerinţele WTA. Poate în viitor, în zona Otopeni, vom fi pregătiţi şi pentru un turneu mai mare. Chiar şi aşa, Ţiriac Foundation Trophy este un turneu WTA. Într-o săptămână bună, chiar dacă venim după ultimul turneu de Grand Slam al anului. Pentru că urmează în Europa o serie de turnee pe zgură”.

”Ţiriac Foundation Trophy 2022 este o competiţie extrem de importantă pentru jucătoarele de tenis din România. Care au posibilitatea să joace acasă şi să câştige puncte WTA astfel încât să poată urca în clasament. Și să acceadă  la turnee mai importante. Organizarea acestui turneu a implicat eforturi deosebite. Întrucât a fost nevoie să modificăm complet structura Centrului Naţional de Tenis. Astfel încât să poată corespunde la cerinţele şi standardele unui turneu WTA”. Adeclarat şi George Cosac, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis.

Cel puţin şase jucătoare din România vor fi pe tabloul principal al ”Ţiriac Foundation Trophy prezentat de Kaufland”. Iar numărul lor poate fi mai mare, în funcţie şi de ce se va întâmpla în calificări.
Bara şi Lee sunt direct calificate pe tabloul principal, Buzărnescu şi Roşca vor primi Wild-Card-uri tot pe tabloul principal. Iar alte două Wild-Card-uri pe tabloul principal vor fi oferite tot unor jucătoare din România. Dar organizatorii încă nu s-au decis asupra numelor lor.

Altfel, cele două Wild-Card-uri pentru calificări vor fi câştigate de două tinere jucătoare din România. Care vor participa, miercuri şi joi, 7-8 septembrie, la un turneu de precalificare.

Iubitorii tenisului din România vor putea cumpăra bilete începând cu data de 1 septembrie.

Competiţia oferă premii totale în valoare de 115.000 dolari şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană. Costurile totale de organizare ridicându-se la peste 165.000 USD. Tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului va avea loc în ziua de sâmbătă, 10 septembrie. De la ora 10.00, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

 

Stiri recente

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei

Stéphanie Frappart va arbitra finala Cupei Greciei, dintre Panathinaikos şi Aris FC, care va avea loc în data de...