Castigurile de la Wimbledon vor fi egale pentru baieti si fete

0
151

Pentru prima data in istoria turneului de tenis de la Wimbledon, fetele vor castiga in acest an aceiasi bani ca si baietii. Decizia a fost luata in urma criticilor venite atat din partea jucatorilor, cat si a oficialilor.

Pana acum, organizatorii turneului aparasera vechiul sistem justificand prin sistemul diferit de joc al celor doua sexe: fetele jucau maxim trei seturi in timp ce un meci al baietilor se intindea pana la cinci seturi.

WTA, asociatia care organizeaza calendarul feminin de tenis, a criticat in nenumarate randuri turneul de la Wimbledon pentru “vederile Victoriene”, dupa ce toate celelalte turnee de Grand Slam au adoptat masura premiilor egale.

Turneele de la Melbourne si New York premiaza la fel toti jucatorii, indiferent de faza turneului, in timp ce la Roland Garros premiul este acelasi doar pentru castigatori.

<div style=display:inline><a href=http://ad2.ip.ro/please/redirect/13/5/1/7/><img src=http://ad2.ip.ro/please/showit/13/5/1/7/?typkodu=img&keywords= width=300 height=250 style=border-width:0 alt= /></a></div>

Anul trecut, castigatorul de pe tabloul masculin, Roger Federer a primit 655.000 de lire sterline in timp ce Amelie Mauresmo, castigatoarea fetelor a incasat cu 30.000 de lire sterline mai putin,informeaza hotnews.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here