Dinamo a sperat la calificare doar o repriza

Intrata cu avantaj la pauza si cu sperante ca poate elimina pe Benfica, Dinamo a fost redusa la tacere de fazele fixe ale portughezilor care au câstigat meciul cu 2-1 si s-au calificat în optimile de finala ale Cupei UEFA.

Dupa un joc foarte bun în tur si o înfrângere nemeritata cu gol primit în minutul 89, Dinamo a aratat în primele 45 de minute ale returului de la Bucuresti cu Benfica ca poate tine piept mult mai titratului adversar si poate spera la calificare.

Cu un joc tactic excelent, cu zvârlugile Pulhac, Cristea, Catalin Munteanu si Danciulescu zburdând pe lânga masivii fundasi portughezi, Dinamo a controlat jocul si a deschis scorul dupa o pasa geniala a lui Pulhac si o finalizare cu sânge rece a lui Catalin Munteanu.

La pauza însa, Mircea Rednic a facut o schimbare surprinzatoare, Balace pentru Dennis Serban, o mutare care a destabilizat surprinzator de mult sistemul ofensiv al dinamovistilor care nu au mai reusit sa se apropie periculos de poarta adversa.

Mai mult, portughezii au marcat doua goluri din faze identice, centrari Simao din cornere pe coltul scurt si reluari cu capul Anderson si Katsouranis iar dupa ce au rezolvat practice soarta calificarii, cei de la Benfica au zburdat pe teren si au ratat alte câteva ocazii importante pe contraatac.

în final, dupa ce Rednic l-a aruncat în lupta si pe Mendy pentru a se bate în dueluri aeriene cu fundasii adversi, tactica dezastruos aleasa de tehnicianul dinamovist, Benfica s-a impus cu 2-1 si s-a calificat în optimile de finala ale Cupei UEFA cu scorul general de 3-1.

La finalul partidei, Cornel Dinu, reprezentantul lui Dinamo, a pus esecul pe seama diferentei de valoare individuala a jucatorilor iar Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, a pus esecul pe seama diferentei de experienta si pe tendinta de arbitraj care nu a acordat mai multe lovituri libere pentru Dinamo si nu a acordat penalty la interventiei din finalul primei reprize a lui Leo asupra lui Danciulescu.

Dinamo Bucuresti – Benfica Lisabona 1-2 (1-0).

Au marcat: Cat. Munteanu (24’)/ Anderson (50’), Katsouranis (65’). Cartonase galbene: Moti (22’), Danciulescu (34’). Cartonase rosii:

Dinamo: 1. Lobont – 16. Blay, 4. Moti, 26. R. Stefan, 3. Pulhac – 20. Ad. Cristea (17. Ze Kalanga 77’), 6. Margaritescu, 7. Cat. Munteanu (24. Mendy 58’), 15. D. Serban (17. Balace 46’) – 10. Danciulescu (cpt.), 9. Cl. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Benfica: 12. Quim – 22. Nelson, 3. Anderson, 4. Luisao, 5. Leo – 26. Karagounis, 6. Petit, 8. Katsouranis (16. Beto 89’), 20. Simao Sabrosa (cpt.) – 30. Miccoli (21. Nuno Gomes 76’), 27. Derlei (15. Paulo Jorge 87’). Antrenor: Fernando Santos.

Arbitri: Nicolai Vollquartz (Danemarca) – Bo Abildgaard (Danemarca), Emil Laursen (Danemarca).

Filmul meciului: Min. 17 – Margaritescu suteaza periculos de la mare distanta si balonul ocoleste de putin poarta lui Quim,
Min. 24 – GGGGGOOOOOLLLLL, Catalin Munteanu este lansat excelent cu o pasa printre de Pulhac si plaseaza balonul pe sub Quim pentru 1-0,
Min. 28 – Danciulescu deviaza o centrare venita de pe stânga si Quim retine,
Min. 37 – Simao executa periculos o lovitura libera si Lobont boxeaza peste poarta,
Min. 43 – lob periculos al lui Simao dar Lobont revine si respinge în corner,
Min. 50 – Simao Sabrosa a executat bine o lovitura libera, pe coltul scurt, de unde Anderson a reluat plasat cu capul pentru 1-1,
Min. 54 – Miccoli suteaza periculos, putin pe lânga poarta lui Lobont,
Min. 56 – Pulhac suteaza si el periculos de la 20 de metri, putin pe lânga,
Min. 62 – Simao scapa singur pe partea stânga dar sutul sau este respins în corner de Lobont,
Min. 65 – Simao executa un nou corner, de aceasta data de pe partea dreapta, si Katsouranis înscrie cu capul din coltul scurt pentru 1-2,
Min. 68 – Balace suteaza frumos din vole, putin peste poarta lui Lobont,
Min. 76 – Petit suteaza violent, pe lânga poarta lui Lobont.

Stiri recente

Chapeau bas, fetelor!

Chapeau bas, fetelor! - Editorial de Cristi Mîndru La tragerea la sorti de la ,,Tiriac Open” de ieri am incheiat...