Casper Ruud – Carlos Alcaraz, finala de la US Open! Câștigătorul va deveni și lider mondial

Casper Ruud, 7 ATP, şi Carlos Alcaraz, 4 ATP, vor juca finala masculină la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Câștigătorul turneului, finala urmând a avea loc duminică, va ajunge în premieră pe primul loc ATP.

Dacă Alcaraz va triumfa, el va deveni și cel mai tânăr lider mondial din istorie.

Casper Ruud – Carlos Alcaraz, finala de la US Open! Câștigătorul va deveni și lider mondial

În semifinale, Ruud a trecut cu 7-6 (7/5), 6-2, 5-7, 6-2, de Karen Hacianov, iar Alcaraz l-a învins în cinci seturi, 6-7 (6/8), 6-3, 6-1, 6-7 (5/7), 6-3, pe Frances Tiafoe, după un duel de aproape patru ore şi jumătate.

Alcaraz şi Ruud vor ocupa primele două locuri în clasamentul ATP și în funcție de rezultatul finalei se va stabili exact ierarhia.

Ruud a jcuat anul acesta şi finala de la Roland Garros, dar a pierdut în faţa lui Rafael Nadal. „Finala de la Roland Garros mi-a dat un ritm bun. După acea dispută mi-am spus că dacă mai ajung într-o finală de acest tip sper să nu îl mai am pe Rafa ca adversar pentru că este aproape imposibil să îl bați pe zgură. În primul rând sunt bucuros că nu îl întâlnesc pe el” a declarat Ruud înaintea finalei de US Open.

Stiri recente

Răzvan Lucescu a câștigat cu PAOK Salonic campionatul în Grecia. Ce a spus antrenorul român

PAOK Salonic, echipa unde antrenează Răzvan Lucescu, e campioana Greciei. Trupa românului a câștigat cu 2-1 partida cu Aris. PAOK...