Care e primul meci din România care va avea arbitraj video! Anunțul președintelui FRF despre sistemul VAR

Supercupa României, meci ce va pune față în față campioana CFR Cluj şi câştigătoarea Cupei României, va fi primul meci din țara noastră care va avea arbitraj video.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut anunțul despre introducerea VAR în România.

Supercupa va opune campioana CFR Cluj şi câştigătoarea Cupei, Sepsi care a învins FC Voluntari, 2-1.

„În ceea ce priveşte implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Aşa cum am anunţat, toate meciurile din Liga I din sezonul următor vor beneficia de asistenţă video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistenţă video va fi chiar Supercupa României, care se va disputa în 9 iulie.

Ne aflăm în ultima fază de certificare a întregului sistem VAR. În aceste zile avem un reprezentant FIFA la Bucureşti pentru certificarea arbitrilor şi a operatorilor, iar la finalul lunii vom avea o nouă vizită din partea FIFA, pentru certificarea infrastructurii stadioanelor şi pentru sisteme”, a declarat Răzvan Burleanu.

Ca o comparație sistemul VAR (video assistant referee) a fost introdus în Premier League din sezonul 2019-2020, iar în LaLiga din 2018-2019.

foto: FIFA TV

 

Stiri recente

Dacă Messi juca pentru noi, iar Lewandowski pentru Argentina, Messi nu ar fi marcat, iar Lewandowski ar fi înscris 5 goluri – spune selecționerul...

Selecţionerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz consideră că Robert Lewandowski ar fi marcat 5 goluri dacă ar fi jucat pentru Argentinei...