Buget de 15 miliarde de euro pentru SuperLiga Europeană

SuperLiga Europeană ar putea avea un buget iniţial de 15 miliarde de euro pentru primii trei ani, lucru care ar permite ca noua competiţie să ia startul în septembrie 2025.

La o săptămână după victoria mediatică a SuperLigii la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Cadena COPE şi Sport au dezvăluit cifre impresionante.

SuperLiga, cu sprijinul mai multor investitori americani şi europeni, a prevăzut deja un buget iniţial de 15 miliarde de euro.

Cu fonduri colosale de 5 miliarde de euro în fiecare an pentru primele trei sezoane, bugetul Superligii ar fi dublu faţă de cel al UEFA.

Din aceste 5 miliarde de euro, 4,6 miliarde de euro ar fi redistribuite între cluburile participante (care ar putea fi 64 pentru fiecare ediţie).

Restul de 400 de milioane de euro ar merge către un aşa-numit fond de solidaritate pentru fotbalul amator, pentru formare şi pentru cluburile care nu participă la competiţie.

Şi, deşi ambiţia iniţială, deşi evazivă, a directorilor de proiect era de a lansa competiţia pentru sezonul 2024-25, noua dată, septembrie 2025, ar fi fost considerată de toţi cei implicaţi ca fiind “perfect acceptabilă”.

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...